U2 förändrar världen

I det nya numret av Q listas 50 band som har förändrat världen. U2 är nummer 24 och tidningen uppges innehålla en tre sidor lång artikel om bandet samt två sidor fotografier från det tidiga 1990-talet.

Q citerar Adam Clayton som sagt att U2 aldrig var särskilt bra när de spelade på små klubbar, och drar slutsatsen att det var utmaningen hos de stora turnéerna som bidrog till att utveckla bandets sound. Den största förändringen skedde dock i samband med ZooTV-turnén, då U2 förändrade synen på vad en rockkonsert kunde vara.

Med på listan finns också citat från musiker om de band som har ändrat deras värld. James Walsh från Starsailor valde U2: "U2 var bandet som öppnade dörren till musiken för mig. Jag såg klipp av deras livespelningar när jag var 11 och det fick mig att stanna upp och dra efter andan. Det var otroligt att se någon lägga ner så mycket känsla i sitt framträdande. I vårt hus hade vi en fotpall och jag brukade låtsas att den var en scen, jag stod på den och låtsades vara Bono."

Källa: interference.com

2004-04-20 17:44
Uppdaterad: 2004-04-21 00:44

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us