Exklusivt: U2 flyttar inspelning till Sverige!

Uppdatering: Ja, det är ett aprilskämt ;-)

Som många känner till jobbar U2 med sitt nya album, producerat av bl.a. Steve Lillywhite. En välinformerad källa har berättat för u2.se att inspelningsfasen nu har gått in i ett nytt skede. För att kunna koncentrera sig på inspelningen har bandet tagit det oväntade beslutet att flytta produktionsarbetet från Hanover Quay Studios.

Som ny inspelningsstudio har man valt EMI:s gamla lokaler i Skärmarbrink i södra Stockholm, nära Globen där U2 har spelat många av sina Sverige-konserter. "Det finns för mycket som distraherar dem i Dublin", säger u2.se:s källa. "De har letat efter en mer avslappnad omgivning. Bandet är också väldigt entusiastiska över att få jobba i en studio där Abba spelat in några av sina låtar."

Dessutom diskuterar man att göra en klubbspelning i Stockholm någon gång under våren. "Inget så stort som Globen, utan en mindre scen. Jag har hört att det finns ett ställe som heter Nalen i Stockholm där Danny [Lanois] spelade i höstas. Han blev stormförtjust i publiken och den vackra lokalen och Bono är mycket nyfiken på den. Inget är dock bestämt ännu."

Vi återkommer med fler detaljer om U2:s inspelningar i Sverige.

2004-04-25 00:22
Uppdaterad: 2004-04-25 07:22

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us