Med öronproppar i kyrkan

Som ovan kyrkobesökare kan jag bara konstatera att det kan vara riktigt häftigt i kyrkan! Att kliva in i en kyrka och se koret upplyst av färgade spotlights och att en rökmaskin har lagt en lagom tjock dimma är väldigt effektfullt. Hur ofta delas det ut öronproppar i kyrkan? Det gjordes det i alla fall i Enskede kyrka ikväll!

Peter Vang (projektledare för evenemanget) inledde med att be alla att stänga av mobiltelefonerna, för att sekunden efter ångra sig och säga "strunt det samma, ni kommer ändå inte höra dem". Han hade rätt.

Efter att ha varit på The Dubliner och hört alla glada hobbyband som försökt sig på att tolka U2, så kan jag ju inte påstå att jag hade allt för höga förväntningar inför kvällen.

Men The Joshua Band fick dem verkligen att komma på skam. Utan att veta om jag hört alla svenska U2-coverband så törs jag påstå att The Joshua Band är det bästa. Deras tolkning av Gloria var inte att leka med, de rockade på lika bra som U2 själva gjorde i Red Rocks. Faktum är att de gjorde den så bra så att man till och med väntade på att höra Bonos snack under låten. Still Havent Found kom verkligen till sin rätt i kyrkan medan Where The Streets Have No Name fick en att glömma bort var man var, då var det bara rock-konsert! Att sen få höra If God Will Send His Angels live är ju inget man känner sig bortskämd med.

Om jag ska anmärka på något, så hade jag hoppats på att få höra "40". Men eftersom det är en psalm och alla psalmer var bortplockade från agendan så var väl det helt i sin ordning att utelämna den.

Har du möjlighet att gå på mässan imorgon så gör det!

Låtlista
Grace (instrumental)
Wake Up Dead Man
If God Will Send His Angels (mp3)
With Or Without You (mp3)
Where The Streets Have No Name (mp3)
Gloria (mp3)
Pride (In The Name Of Love)
Love Rescue Me
Mysterious Ways
One (mp3)
I Still Haven´t Found What I'm Looking For
Beautiful Day

Se även artikeln U2-mässa nu även i Stockholm, 2004-03-18.

2004-03-20 01:29
Uppdaterad: 2004-03-20 08:29

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us