Startsidan » Konserter » Boy-turnén » 1981-02-09: Ritz

1981-02-09: Ritz

Ritz, Stockholm, Sverige

I samband med arbetet med denna sida uppdagades av en slump att U2 spelade tre gånger i Stockholm den 9 februari 1981.

En välkänd konsertpromotor tipsade oss när vi letade efter adressen till den nu nedlagda klubben Underground att U2 på natten efter Undergroundkonserten och Måndagsbörsen spelade ett tredje gig på Ritz.

Vi kunde först inte få detta bekräftat från någon annan källa, men ett stort U2-fan från den tiden har intygat för u2.se att den tredje spelningen verkligen ägde rum.

Tyvärr har vi inte hittat något ögonvittne från konserten så exakt vad som hände den natten på Ritz vet vi inte.

I januari 2020 fick redaktionen e-post från signaturen Tuija;

Jag hade sett U2 på Moonlight Club i London och Limit Club i Sheffield hösten 1980 och jag och min kompis hängde med dem efter spelningen i London och både före och efter spelningen i Sheffield (de körde oss till järnvägstationen eftersom vi skulle resa vidare på vår Interrail resa).

När de spelade i Stockholm första gången var vi naturligtvis där. När jag hittade spelningen på er lista såg jag också att de skulle ha spelat på Ritz efter Underground-spelningen. Jag kan bekräfta att det gjorde de inte.

Jag och min kompis (och en till) följde med dem till hotellet och festade med Adam Clayton och Paul McGuinness. De andra bandmedlemmarna var inga festprissar och gick och la sig direkt.

På den tiden tog Wasted Talent hand om deras bokningar och man kunde skriva till dem till deras adress. Jag fick en gång svar, Larry skickade mig ett vykort från USA!

Nästa gång de spelade i Stockholm var på Konserthuset, men då hade vi ingen chans att träffa dem och inte senare heller.
Tuija i brev till u2.se, 26 januari 2020

Låtlista