till Elevation Tour till turnésidan

tisdag 2001-07-10

Förväntningarna var höga på U2:s andra konsert i Stockholm under Elevationturnéen. Kvällen innan hade av de flesta beskrvits som fantastisk, men Universal lät via Aftonbladet hälsa att U2 inte var nöjda med första kvällen och nu tänkte ta revansch.

Hur det blev med de saken är svårt att svara på, men föga oväntat startade man i alla fall med samma låtlista. Man lade till New Year's Day, vilket så klart var uppskattat, men det var först vid sjunde låten det brände till. Man bytte ut I Will Follow mot Out Of Control vilket skapade glädjefnatt bland 'hardcore'-fansen och Bono inledde låten med att sparka ut en flaska vatten i publiken. Efter det var publiken med på noterna igen efter en lite sömnig inledning.

Bono och Edge kom ut ensamma på catwalken för sitt akustiska set, men kallade snabbt till sig Larry för att kunna spela Desire, vilket sannolikt var en önskning från någon i publiken då Bono var tvungen att läsa texten från ett papper. Efter följde The Ground Beneath Her Feet som större delen av publiken bevisligen inte kände till.

I vanlig ordning på 'andrakonserterna' under turnén bytte man ut Bad mot All I Want Is You. Även om All I Want Is You är en mycket bra låt på skiva så lyfter den aldrig live på samma sätt som Bad, varför det nog sågs som en besvikelse av dem som bara såg denna konsert. Lite otippat valde man också att inte spela Pride.

Under With Or Without lät Bono en i publiken sjunga en bit av "uh uh" innan sista refrängen.

konsertbilder av John Stark, bild på konsertposter från www.sweconpos.com