till Zoo TV Tour till turnésidan

måndag 1992-06-08

Snacket kring denna konsert är att det publikmottagande som U2 fick när de gick upp på scenen den här kvällen vida överglänste de två senare i Stockholm. SVT visade samma kväll ett reportage gjort utanför arenan där fans intervjuades. Även inledningen där Bono, till distat oväsen, sjunger ”I could have lost you”, visas. Publikresponsen är öronbedövande.

Anna Björkman, Aftonbladet, skrev: ” Vet inte riktigt vilka som ska ha betyg, publiken eller U2. Irländarna hade så att säga segrat innan de besteg den idrottsarena som är Scandinavium”.

Sant är att Scandinavium den kvällen kokade av den energi som flödade mellan U2 och publiken. Det uppstår inga som helst luckor eller trötta ögonblick i framförandet. Zoo Station, The Fly och Even Better Than The Real Thing nästan golvar åskådarna. One är hjärtskärande vacker och avslutas med Unchained Melody. Möjligen att inte alla i publiken är lika bekanta med de nya låtarna, men det gör liksom inget.

Inför Tryin' To Throw Your Arms Around The World plockar Bono upp en tjej ur publiken och ser både skakad och förtjust ut när hon visar sig vara mycket vacker, mycket blond - och cirka en decimeter längre än han själv är i sina boots. "We've come to the land of giants!" säger han.

Dancing Queen hälsas med jublande ovationer, liksom Bad och den nya effektfulla varianten av dubletten Bullet The Blue Sky / Running To Stand Still. Med Streets och Pride på det går det knappast att komma längre. With Or Without You blir ännu en hit som får fungera som ramp till den nya gnistrande konsertavslutaren Love is Blindness.
Marie