till Vertigo Tour till turnésidan

onsdag 2005-09-14

Förband: Dashboard Confessional

Även om måndagens konsert sägs ha varit ovanligt bra för en premiärkväll så tog U2, som så ofta förr, den andra spelningen i Toronto ett snäpp högre.
"Måndag var bara en uppvärmning för onsdag," bekräftade Bono efter de inledande Vertigo och The Electric Co. När det välbekanta gungande introt till Elevation hördes ropade Bono, "Vi är ett band från Jamaica och vi heter U2!"

Liksom kvällen innan övergick Beautiful Day i Oldd Man River. När U2:s gitarrist börjar spela de inledande tonerna till Miracle Drug förklara Bono: "Vi sade i måndags att The Edge är från framtiden. Men han är inte från framtiden på jorden, utan från en helt annan planet. Jag, Adam och Larry gick i skolan i norra Dublin och vi såg ett rymdskepp som spelade det är soundet, redan då, och rymdskeppet landade och ut klev The Edge. Och vi sade 'Var kommer du ifrån?' Och The Edge sade, 'Jag är från framtiden.' Larry frågade, 'Hur är den?' och Edge svarade 'Den är bättre.'"

Alla irländska flaggor inne på arenan uppmuntrade Bono att "sjunga den här sången någon som inte kunde vara mer irländsk, mer Dublin, det här är för min far Bob", och Sometimes You Can't Make It On Your Own fick avslutningen Black Hills Of Dakota.

Love And Peace Or Else var om möjligt ännu mer energisk än vanligt och särskilt Adam hördes ta ut svängarna ordentligt. Sunday Bloody Sunday fick arenan att koka, men det var Miss Sarajevo som blev kvällens höjdpunkt, rysande bra. Även om alla vet att U2 skrev den för Luciano Pavarotti så har de under den här turnén lyckats göra om den till en sång bara för dem själva och sin publik. "Is there a time for human rights?" sjöng Bono. "Jag hoppas det," tillade han innan deklarationen om de mänskliga rättigheterna hördes och sedan övergick i Pride.

"I måndags gjorde vi det här stället till en julgran, ikväll ska vi göra det till vintergatan!" hävdade Bono när han uppmanade alla att ta fram sina mobiltelefoner och lysa upp arenan.

Som avslutning på en fantatstisk kväll tog bandet upp Bad och som extra grädde på moset anslöt sig Daniel Lanois till dem på scenen och tog upp en gitarr. "Jag är inte en främling i Skaparens ögon," sade Bono i en referens till Lanois innan U2 avslutade Bad med en snippet av 40.