till Vertigo Tour till turnésidan

lördag 2005-06-25

Konserten börjar kl 20:00. Än så länge saknar vi uppgift om vilket tid insläpp sker.

Förband vid konserten kommer att vara The Thrills och Paddy Casey.

Biljetterna till den här konserten är slutsålda, se nyheten Dublin utsålt på 50 minuter, (2005-02-04).

Efter en större ombyggnad för under de senaste åren tar Croke Park numera så många som 80 000 åskådare vid konserter. Arenan ligger strax norr om Dublin City och många bussar stannar i närheten av den (klicka på kartbilden för att se den i större format).

Bildalbum från konserten

Recension

Det är en upplevelse att se U2 i Dublin, jag lovar! Efter gårdagens konsert hade man förväntningar på någonting liknande och förhoppningsvis bättre. Med kameror på plats hade vi nog alla känslan att det var någonting extra som var på gång. Den nervositeten som syntes i inledningen av fredagens konsert var borta, eller den syntes inte iaf. Bono hade lärt sig att räkna på gaeliska och Vertigo fungerade, som vanligt, utmärkt som inledningslåt. Sen kom den, låten som jag personligen hade längtat efter att få höra, Out of Control. Finns det något bättre ställe än Dublin att höra den på? Tror inte det. Versionen från Slane-DVDn var magisk, denna var i samma division.

Det var nog tur att jag inte gick efter de två första låtarna (jo jag hade faktiskt den känslan, nu har jag ju hört den…) för resten av konserten gick på högvarv. De kommande låtarna var ur den “vanliga” repertoaren, som vid det har laget sitter i ryggmärgen, både hos oss fans och grabbarna själva. Det jag saknade var Bonos känslosamma slut pa New Years Day, som han utelämnade. Istället satt Blackbird riktigt bra som avslutning på Beautiful Day.

Irländska tidningar hade under fredagen bilder på Bono, Guggi och Gavin Friday, som var ute och festade, dagen innan konserten. Det märktes i fredags och lördagen var inte helt tiptop heller for rösten. Men vem bryr sig när världens bästa allsångsledare står pa ena b-scenen och njuter av publikens avslut på I Still Haven’t Found What I’m Looking For.

Om det är någon som 81 999 person var avundsjuka på så var det Matt fran Kanada, som fick lira gitarr på Party Girl. Han var i sjunde himlen när han steg ner i publiken igen.

Det var en magisk konsert, med stunder jag aldrig glömmer. Förhoppningsvis får fler ta del av dem, eftersom Dreamchaser spelade in.

Karl Otto

klicka på bilden för att se kartan i större format

klicka på bilden för att se kartan i större formatklicka på bilden för att se den i större format

klicka på bilden för att se kartan i större format