Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Nyheter:
 
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Regler på u2.se  (läst 17626 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
admin
Administratör
Medlem

Antal inlägg: 129


« skrivet: 16 September 2007 kl. 14:38:17 »

Regler för U2.se:s forum.

Syftet med u2.se:s forum är att ge svenska U2-fans en möjlighet att diskutera allt möjligt tänkbart som rör U2.

För att kunna hålla ett forum öppet krävs i första hand sunt förnuft från de som använder det. Dessutom krävs det även att vissa regler finns uppsatta. Några av de regler som gäller för postande till u2.se:s forum finns uppräknade här nedan. Reglerna är inte uttömmande utan utgör exempel på vad som gäller. Detta innebära således att situationer som inte står uppräknade nedan likväl kan utgöra ett regel- eller lag-brott.

För att kunna posta ett meddelande till något av u2.se:s forum krävs det att man är registrerad som användare.

Alla som annonserar eller postar meddelanden/inlägg i något av u2.se:s forum är personligen ansvariga för innehållet i sitt meddelande.

Alla postade meddelanden på u2.se sparas i en log där postarens IP-adress registreras. Genom att posta ett meddelande till något av u2.se:s forum har postaren gett sitt uttryckliga medgivande att personuppgifter registreras om honom/henne, enligt Personuppgiftslagen (PUL), samt att den IP-adress varifrån postningen gjordes visas publikt för samtliga besökare på u2.se:s forum..

Enligt Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor får följande typer av meddelanden ej förekomma:

- 16 kap. 5 § brottsbalken om uppvigling

- 16 kap. 8 § brottsbalken om hets mot folkgrupp

- 16 kap. 10 a § brottsbalken om barnpornografibrott

- 16 kap. 10 b § brottsbalken om olaga våldsskildring


1. ANVÄNDARE / MEDLEMSKAP

- Medlemskap på u2.se:s forum är kostnadsfritt.

- Vem som helst kan bli medlem på u2.se:s forum, och således kan även u2.se:s moderatorer utesluta vem som helst, när som helst, med eller utan motivering och/eller anledning.

- Enbart ETT konto per person. Detta innebär att om du blir avstängd från forumet får du inte registrera dig som ny användare.

- Användarnamn som är för lika U2-medlemmarnas namn är förbjudna.

- Moderatorerna förbehåller sig rätten att be användare att ändra sitt användarnamn om det upplevs som stötande eller på annat sätt olämpligt. Om moderator kontaktar användaren och inget svar eller ändring görs inom skälig tid tas användaren bort.


2. POSTNINGAR.

- Varje medlem ansvarar personligen för sina egna postningar.

- Det är inte tillåtet att posta inlägg som strider mot svensk lag, uppmuntrar andra till att göra detsamma, eller på annat sätt föra diskussioner som kan anses lagstridiga eller uppmuntrar till brott.

- Följ den s.k. 'netiketten'.

- Var trevlig, respektera andras åsikter och deras person.

- Inga inlägg som kan ses som stötande eller ärekränkande.

- Inga rasistiska eller nazistiska uttalanden.

- Använd vårdat språk.

- Undvik att posta för postandets skull.

- Tänk igenom dina inlägg innan du postar dem. Fundera över om dina postningar tillför något, och om du själv skulle känna någon behållning av att läsa ifrågavarande inlägg om någon annan postat detsamma.

- Undvik att föra personliga diskussioner publikt, använd istället e-post.


3. UPPHOVSRÄTTSSKYDDAT MATERIAL

- Det är inte tillåtet att posta meddelanden '..där det är uppenbart att användaren har gjort intrång i upphovsrätt eller i rättighet som skyddas genom föreskrift i 5 kap. lagen (1960:729)om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk..'

- Det är ej tillåtet att posta länkningar till olaglig spridning av upphovsrättsskyddat material vare sig det är direktlänkar eller till sidor med sådant material. Med länkar avses textlänk, länktaggad klickbar text (sk hyperlänk) och förvrängd text (tex 'www.aftonb1adet.se').

- Det är inte tillåtet att direktlänka till t.ex. en mp3-fil eller en videosnutt. Däremot går det bra att länka till en webbsida där det finns en sådan direktlänk till själva filen (så länge det inte rör sig om olaglig spridning av upphovsrättsskyddat material).

Detta gäller dock inte tjänster som Spotify, Google Video, YouTube och andra mer eller mindre, av Universal/Principle Management, sanktionerade och modererade tjänster. Till dessa tjänster är det ok med direktlänkar.

- Det är inte heller tillåtet att på u2.se:s forum uppmana medlemmar att skicka privata meddelanden för att få tillgång till material som sprids på ett lagstridigt sätt.

- Försäljning eller länkar till försäljning av piratinspelat material (s.k. bootlegs, liveinspelningar, outtakes osv) är strikt förbjudet. Detta gäller både ljud (CD, kassett, vinyl osv.) och bild (VHS, DVD osv.).

- Man får inte posta en tidningsartikel eller en text i sin helhet som man inte själv är upphovsman till. Beskriv, eller citera kort, artikeln och länka istället.


4. MODERATORS ROLL

- Det är upp till var och en av moderatorerna att enligt eget tycke och smak tillämpa u2.se:s regelverk.

- Synpunkter avseende moderators åtgärder skall inte diskuteras publikt i trådar som inte är avsedda för det, utan skall ställas direkt till berörda personer via e-post.

- Yttrandefriheten skyddas enligt svensk grundlag. Rätten till att avgöra vad som skall publiceras på u2.se är dock förbehållen u2.se:s administration. Moderator på u2.se äger således rätt att ändra, censurera, alternativt plocka bort inlägg som moderator anser opassande, stötande eller irrelevanta. Kan du inte acceptera detta, ber vi dig, vänligt men bestämt att söka dig till något annat u2-forum.


5. INLÄGG

- Finns det redan en tråd som behandlar ämnet i fråga skall denna användas.

- Trådar skall vara skrivna i det för ämnet avsedda forumet.

- Inlägg utan relevans kan utan förvarning tas bort eller flyttas till lämpligare forumsdel.

- Bandmedlemmarna i U2 har vid upprepade tillfällen uttalat att de värnar om sina familjers privatliv. Detta vill vi på u2.se respektera och det är därför inte tillåtet att posta eller länka till bilder, video- eller audioklipp eller annat material som inbegriper bandmedlemmarnas familjer och som inte uttryckligen publicerats med U2:s tillstånd.


6. AVATARER

- Avatarer får inte vara animerade och får inte föreställa eller likna något som kan uppfattas kränkande eller förnedrande på något sätt.


7. REKLAM

- Det är inte tillåtet för fysisk- eller juridisk-person att göra reklam för produkter, tjänster, andra siter eller liknande utan att ha inhämtat skriftligt tillstånd från u2.se:s administration.

- Det är inte heller tillåtet med så kallade 'affiliate-länkar'.


8. ANNONSER OCH FÖRSÄLJNING PÅ FORUMET

- Vi har en hel del specifika regler för just vår Köp och sälj-avdelning, dessa hittar ni här.

- Enbart U2-relaterade saker får annonseras på forumet.


9. PÅFÖLJDER

- Bryter du mot dessa regler eller mot de riktlinjer för postningar på u2.se som postats kan du bli varnad av våra moderatorer. Sker upprepade förseelser trots varning(ar) eller grova brott mot regler/riktlinjer kan du bli avstängd en tidbegränsad period eller permanent.


10. ÄNDRING AV REGLERNA

- u2.se:s regelverk är dynamiskt och kan komma att ändras när helst det är påkallat. Dessa ändringar anslås på forumet och träder därmed i kraft omgående.

Genom att registrera dig samt att denna text finns allmänt tillgänglig på sidan anses du ha tagit del av och godkänt dessa regler. I och med registreringen godkänner du även att de uppgifter du lämnar om dig själv lagras elektroniskt i vårt medlemsregister. U2.se garanterar att vi inte kommer vidarebefordra, sälja eller överlåta dessa uppgifter till tredje part. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att andra medlemmar i forumen får tillgång till din e-postadress om du väljer att den skall visas i kryssrutan när du registrerar dig.


Om du läst detta dokument och godkänt dess regler, önskar vi dig välkommen som medlem i u2.se:s forum.
« Senast ändrad: 13 Februari 2009 kl. 01:55:17 av A Claytoon » Loggat
admin
Administratör
Medlem

Antal inlägg: 129


« Svara #1 skrivet: 17 Januari 2009 kl. 19:19:28 »

En regeländring på förekommen anledning

i 3:e stycket på reglerna fanns följande text:
Citat
- Det är inte tillåtet att direktlänka till t.ex. en mp3-fil eller en videosnutt. Däremot går det bra att länka till en webbsida där det finns en sådan direktlänk till själva filen (så länge det inte rör sig om olaglig spridning av upphovsrättsskyddat material).

Där lägger vi till:

Citat
Detta gäller dock inte tjänster som Spotify, Google Video, YouTube och andra mer eller mindre, av Universal/Principle Management, sanktionerade tjänster. Till dessa tjänster är det ok med direktlänkar.

Detta betyder att vi ser mellan fingrarna på det mesta när det gäller tex youtubelänkar men INTE till material som inte är officiellt släppt (ffa studioläckor). Det sorts material modereras bort från youtube så fort de kommer åt och hör inte hemma där - och därmed inte här heller.
« Senast ändrad: 17 Januari 2009 kl. 19:23:12 av admin » Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till: