Hope for Haiti Now på lördag morgon

21 Jan
2010

Bono med Swizz BeatsNu har fler detaljer klarlagts angående den stora stödgalan för Haiti som ska äga rum i Los Angeles med skådespelaren George Clooney samt i New York med artisten Wyclef Jean kommande helg.

Kan man inte vänta till lördag går det bra att skänka pengar till de som drabbats av katastrofen redan nu genom att vända sig till insamlingen U2-Fans for Haiti. Läs mer om detta initiativ i en tidigare nyhet här.

Den amerikanske producenten Swizz Beats, som är en av drivkrafterna bakom inspelningen av en ny välgörenhetssingel tillsammans med landsmannen Jay-Z, har i ett kvitter berömt Bono för hans deltagande i initiativet. ”Mycket kärlek till Bono, hans del är färdiginspelad!” förkunnar han och bifogar en bild från studion där de båda musikerna håller i en banderoll som lyder ”ONE LOVE HAITI”.

TV-kanalen MTV står som värd för galan Hope for Haiti Now och med en stor mängd samarbetspartners kommer man nog få alla möjligheter att kunna se händelsen med start klockan 02:00 på lördag den 23 januari svensk tid. Enligt arrangören ska eventet sändas internationellt genom kanaler som BET International, CNN International, National Geographic och naturligtvis MTV själva. För den som föredrar att sitta framför datorn och chatta med andra morgonpigga läsare på u2.se ska man enligt uppgift från MTV strömma galan via en rad webbplatser. Däribland finner vi bl.a. YouTube, MySpace, MSN, Yahoo och MTV. Tänk på att det inte alla utländska webbplatser tillåter strömning från svenska besökare. Dessutom ska Facebook och Twitter förmedla budskapet bl.a. genom denna grupp.

Vad gäller U2 så kommer de att representeras av Bono och The Edge som enligt uppgift ska framföra en specialskriven låt i en unik konstellation tillsammans med R’n'B artisterna Jay-Z, Beyoncé och Rihanna på plats i London där skådespelaren Robert Pattinson är värd. Detta i kombination med kvittret från Swizz Beats bör antyda att låten inte är knuten exklusivt till U2 även om en version med den irländska kvartetten förstås kan dyka upp också då The Edge tidigare i veckan nämnt att man spelade in låten inom loppet av ett dygn. Suzanne Doyle, som bland annat är medarbetare för U2:s ledning Principle Management, kvittrar att hon fått lyssna på låten och säger att den ”lät fabulöst bra”.

Utöver U2:s framförande kan vi förvänta oss framträdanden av bl.a. Bruce Springsteen, amerikanska Alicia Keys, brittiska Coldplay och U2-tolkaren Mary J. Blige. Intäkterna från galan kommer att delas jämlikt mellan Oxfam America, Partners in Health, Röda Korset, UNICEF, The Clinton Bush Haiti Fund, FN:s Världslivsmedelsprogram samt Yele Haiti, en fond grundad av värden Wyclef Jean.

Källor: twitpic, MTV.com, u2.com samt Suzanne Doyle.