Rykte: Joshua Tree 2019 nära utannonsering

17 Maj
2019
Promobild för Joshua Tree 2019 (foto via Ticketmaster.com.au)

Promobild för Joshua Tree 2019 (foto via Ticketmaster.com.au)

Under gårdagen läckte det ut via Ticketmaster Australien att U2 planerar att ta Joshua Tree-jubileumsturnén till Australien och Nya Zeeland.

Uppdaterad 2019-05-20

Biljettåterförsäljaren lade av misstag upp en sida för U2 där det framkom att man tänker besöka Perth, Melbourne och Auckland. Sidan innehöll en ny bild på bandet, försäljningsinformation och en ny logotyp för turnén som denna gång har en röd skugga istället för den gråa som användes under 2017.

Sidan har nu plockats ned, men väntas gå upp igen på måndag i samband med en förväntad officiell utannonsering. Detta är därmed första gången sedan ryktena startade i slutet av eXPERIENCE+iNNOCENCE-turnén som vi ser semi-officiella uppgifter om att turnén kan gå av stapeln.

Om ett par dagar kan vi alltså få veta mer, och våra kollegor  på u2songs.com har en förträffling samling av frågor och svar inför måndag. Där skriver de att turnén ska äga rum mellan november och december samt att U2 också lär besöka Brisbane, Adelaide samt Sydney i Australien, tillsammans med Tokyo i Japan, den sydkoreanska huvudstaden Seoul samt Singapore i Asien. De senare två är nya destinationer för U2, vilket låter intressant.

I vanlig ordning uppmanar vi våra läsare att hålla hårt i plånboken och inte boka in några resor eller hotell riktigt ännu. Inga biljetter har heller släppts varken på förköp eller till allmänheten. Alla erbjudanden om biljetter som inte går via den officiella webbplatsen u2.com bör därför bektraktas med misstänksamhet.

Om allt går som förväntat är det som tur är bara ett par dagar kvar, alltså. Vi återkommer när vi vet mer.

Källa: u2songs.com

Uppdatering 2019-05-20: den australiensiska fansidan U2 Australia rapporterar nu att tillkännagivandet av den nya turnén som skulle ha skett idag ser ut att dröja. Den bakomliggande orsaken sägs vara att speldatumen i Asien ännu inte har fastlagts, men väntas vara redo till nästa vecka, se Twitter-tråden nedan.

Källa: U2 Australia via Twitter