Rykte: U2 till Australien 2019?

17 Nov
2018
U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE TOUR 2018  Opening Night in Berlin (foto: Danny North, u2.com)

U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE TOUR 2018 Opening Night in Berlin (foto: Danny North, u2.com)

Efter 60 föreställningar och två etapper avslutade U2 sin eXPERIENCE+iNNOCENCE-turné tidigare i veckan.

Inför det sista framförandet av 13 (There Is A Light) sa Bono att ”vi drar oss undan nu” vilket drog igång spekulationer om bandets framtid. Det har varit känt att bandet vill ta en paus under 2019, men lyckligtvis kan de vara tillbaka ganska snart igen enligt nya rykten.

Det är fansidorna U2songs.com samt U2start.com som hänvisar till individuella källor om att U2 funderar på att ta en stadionturné till Australien i september nästa år.

Troligtvis gäller det fler jubileumsföreställningarav The Joshua Tree-turnén från ifjol men det är inte klarlagt ännu. Enligt samma två källor vill bandet besöka Perth och Sydney. Därtill spekulerar U2gigs.com kring uppehåll i Brisbane och Melbourne samt besök på Nya Zeeland och i Japan, utöver Australien eftersom det har lagts upp på så vis förut.

”We’ve been on the road for quite some time, just going on 40 years, and this last 4 years have been really something very special for us. We’re going away now…” – Bono inför avslutningen av eXPERIENCE+iNNOCENCE-turnén i Berlin.

Vi påmminer som alltid att hålla hårt i plånboken tills dess att en officiella turnéplan har utannonserats via U2:s offentliga kanaler.
En sak är klar; vi lär inte ha sett det sista av den irländska kvartetten än!

Källor: U2songs.comU2start.com och U2gigs.com.