Höstrykten: Konsertfilm, vinyler, och biofilm

12 Okt
2018
U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE TOUR 2018 i Berlin (foto: Danny North/u2.com)

U2 eXPERIENCE + iNNOCENCE TOUR 2018 i Berlin (foto: Danny North/u2.com)

Den 13 november når eXPERIENCE+iNNOCENCE-turnén sin slutdestination. Det var efter att Bono akut tappat rösten som U2 tvingades flytta den andra spelningen i Berlin, som nu äger rum efter den tänkta finalen hemma i Dublin.

Våra kollegor på u2tour.de skriver att showdesigner Willie Williams har planer för återkomsten dit: ”Eftersom vi avser att filma den sista föreställningen i Berlin så vill vi inte ha med någonting som fanns med i showen 2015″.

Efter turnén har bandet indikerat att man vill ta semester, men det finns smått och gott att roa sig med den närmaste tiden, och kanske även under 2019.

Till Record Store Day den 24 november släpper U2 en 12-tums vinyl med den nya tolkningen av Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me. Remixen har gjorts tillsammans med barndomsvännen Gavin Friday samt Regine Chassagne från det kanadensiska bandet Arcade Fire och spelas i mellanakten under turnén.  Vi vet ännu inte om svenska skivhandlare kommer att ta hem vinylen. Ytterligare detaljer finns hos U2songs.com.

Storbritannien har instiftat National Album Day och även här bidrar U2 med vinylskivor. Denna gång är det Zooropa och The Joshua Tree som återutges på blå- respektive guldfärgade vinylskivor. Detta rapporterar den officiella webbplatsen U2.com som även tar emot förhandsbokningar just nu. Vinylerna väntas levereras mellan oktober och november.

Under 2019 finns det en chans att U2 medverkar på den amerikanska Grammy-galan. U2songs.com skriver att U2 har skickat ut det senaste albumet Songs of Experience till Grammy-juryn för bedömning om nominering, tillsammans med personliga kommentarer från såväl bandmedlemmar som producenter.

Till sist har den holländske fotografen Anton Corbijn avslöjat för tidningen Berliner Zeitung att han redan förra året arbetade på en film om U2 och att han hoppas på en biopremiär under 2019. Huruvida detta är densamma som konsertfilmen för The Joshua Tree 2017-turnén som Corbijn lär ha regisserat i Sydamerika, och kan ges ut i december, är oklart.

Källor: u2tour.de, u2songs.com (Record Store Day samt Grammys.com), U2.com samt berliner-zeitung.de