Europa-etapp av e+i-turnén utannonserad

16 Jan
2018
U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

I morse svensk tid utannonserade den officiella webbplatsen u2.com Europa-etappen av den kommande eXPERIENCE+iNNOCENCE-turnén.Bland de 11 städerna finns varken Göteborg eller Stockholm som spelplats.

Under fjolårets jubileumsturné för The Joshua Tree valde U2 att inte besöka Norden, vilket blev klarlagt när turnéplanen fastställdes.  Idag, exakt ett år senare, står det alltså klart att Sverige missar en U2-turné för andra gången i följd – detta har aldrig skett tidigare.

Ett alternativt resmål för oss svenskar blir danska Köpenhamn, när U2 intar Royal Arena den 29 september. För medlemmar av den officiella fanklubben hos u2.com som förbokade Songs of Experience startar förköpet kommande måndag, den 22 januari klockan 09.00 lokal tid. Förköpet fortsätter sedan till och med onsdag den 24 januari klockan 17.00 lokal tid. Biljettförsäljning till Köpenhamn för allmänheten inleds måndag den 29 januari.

Ännu finns inga bekräftade uppgifter om ytterligare datum i Köpenhamn, men enligt rykten kan extraspelningar utannonseras i vissa städer om efterfrågan finns. I fallet med Köpenhamn har man just nu ett par dagars mellanrum till nästa spelning, den 3 oktober i Hamburg.  Däremot väntas utannonseringar för Dublin och Belfast ”inom kort” enligt informationen som släppts idag.

För ytterligare speldatum och information hänvisar vi till bandets officiella webbplats, u2.com.

Källa: u2.com