Adams signaturbas: Stryker Reverso

29 Dec
2009
Adam Clayton Stryker Reverso

Adam Clayton Signature Reverso E-Bass

Som u2.se rapporterat om tidigare ryktades det om att Adam har kontaktat tyska Warwick för att bygga en unik signaturmodell. Uppgörelsen verkar i stort sett vara klar, men det saknas trots detta fortfarande uppgifter om samarbetet på tillverkarens officiella webbplats.

Däremot har det framkommit uppgifter om basgitarren från diverse leverantörer som säger sig begära cirka 6000 € av den som vill äga ett eget exemplar av det speciellt framtagna instrumentet som fått det klatschiga namnet Stryker Reverso.

Instrumentet, som Adam har spelat på under 2009 på U2360°-turnén, består av en mahoganykropp med en ett lager av flammig lönn. Greppbrädan av ebenholts har tjugofyra band. Dessutom medföljer en väska att bära runt sitt ståtliga instrument med. Som tur är det nästan ett helt år kvar till julafton, och gott om tid att vara snäll återstår!

Källor: U2 Stage & Studio samt Flickr