The Best Thing levereras kl 14

6 Sep
2017
You're The Best Thing About Me, omslag

You're The Best Thing About Me, omslag

Från och med kl 08.00 idag på den amerikanska östkusten (kl 14.00 svensk tid) tillåter U2:s amerikanska skivbolag Interscope att You’re The Best Thing About Me spelas på radio. Detta rapporterar fansajten U2songs.com som också skriver om radiointervjuer på andra håll.

Samtidigt bekräftar Sveriges Radio för u2.se via Twitter att You’re The Best Thing About Me kommer att levereras kl 14.00. Man antyder att den lär spelas på P3 eller på P4 men ”exakt hur den spelas går inte att säga nu”.

Uppdaterad kl 13:10 samt 14:05 och 14:45

Först ut för de internationella radiointervjuerna är The Edge som intervjuas av brittiska BBC Radio 2 och programledaren Simon Mayo kl 16.20 svensk tid. Man kan förhoppningsvis lyssna live via nätet.

Samtidigt ska Bono intervjuas av holländska NPO Radio 2 med Ruud de Wild någonstans mellan kl 16.00-18.00 och även här verkar det som att man kan lyssna online.  Vi vet dock inte om dessa intervjuer är live eller förinspelade, i och med att bandet är tillbaka på turné med The Joshua Tree.

Imorgon kommer Adam prata med brasilianska Rádio Globo på programmet No Ar. Det inleds kl 13.00 svensk tid dock utan indikation om när Adam dyker upp. Dock verkar det inte som att radiostationens webbplats tillåter lyssnare från utlandet.

På kvällen, lokal tid, besöker U2 för tredje gången Jimmy Fallon och hans The Tonight Show i New York City. U2 kommer att spela två låtar varav en förväntas bli You’re The Best Thing About Me.

Tillsammans med utannonseringen av The Blackout förra veckan skrev U2 på sociala media att man även skulle berätta mer om det kommande albumet, Songs of Experience, idag men den formuleringen verkar sedan dess ha försvunnit. Kanske väntar man med detta till imorgon och The Tonight Show. Vi håller utkik under dagen.

Redaktionen försöker ta reda på om fler stationer här hemma kommer att plocka upp förstasingeln. Vi återkommer om vi får veta mer.

Uppdatering kl 13:10: I vanlig ordning är det irländska RTÉ2fm som får världsexklusiv premiär på en ny U2 singel. Man kan lyssna live och de spelar singeln 15 minuter innan alla andra. Premiären blir därmed kl 13.45 svensk tid, det vill säga om en dryg halvtimme!

Uppdatering kl 14:05: Låten har nu släppts på Spotify

En video med låttexten finns även på YouTube/VEVO-kanalen:

Uppdatering kl 14:45: Via den officiella webbplatsen U2.com bekräftar man albumets namn, Songs of Experience, och det kommer på CD, vinyl samt digital nedladdning. Utgivningsdatum och information med förhandsbokning kommer inom kort.

Källor: Sveriges Radio (via Twitter) samt U2songs.com och U2.com