The Blackout är nära

29 Aug
2017
Fans vid inspelningen av The Blackout på Gashouder i Amsterdam (foto: U2.com)

Fans vid inspelningen av The Blackout på Gashouder i Amsterdam (foto: U2.com)

I ett e-postmeddelande till speciellt inbjudna fans från den officiella fanklubben antyder U2 att The Blackout är nära en utgivning.

Efter fysiska ”Blackout”-brev som skickades till utvalda fans i området kring solförmörkelsen i USA har man nu kontaktat U2-anhängare i Europa per e-post.

Fans som var närvarande på nattklubben Gashouder i Amsterdam där U2 spelade in musikvideon till The Blackout har fått ett särskilt tack från bandet. Brevet innehåller också en bild över publikhavet framför Larrys trumset.

Meddelandet i sin helhet är mycket kort. Ämnesraden lyder ”Minns du [inspelningen på] Gashouder?”. Brödtexten fortsätter ”En speciell kväll. Tack för att du kom. Ser du dig själv [i bilden]? Brevet avslutas sedan med tre så kallade hashtaggar som man uppenbarligen vill att fansen ska använda i sociala media: #U2TheBlackout #U2SongsofExperience samt #Experience.

Bilden och låttiteln tillsammans med uppmaningen att klä sig i svart antyder att musikvideon filmats i svartvitt. Bono lär enligt uppgift ha surfat på publikhavet. Allt detta påminner om videon för Invisible som släpptes en tid innan Songs of Innocence och kanske finns en tanke med det.

I och med detta kan vi med all sannolikhet fastställa att låtens officiella titel blir The Blackout, det vill säga med en bestämd artikel framför. Dock kvarstår frågetecken om det också kommer att bli förstasingeln från Songs of Experience.

U2 återupptar The Joshua Tree 2017-turnén med en andra vända i Nordamerika till helgen. Nästa etapp inleds på söndag den 3 september i Detroit och kanske har vi hört den nya låten tills dess?

Källa: atu2.com