En vecka av höstrykten

27 Aug
2017
U2 i Amsterdam (foto: Remy/U2start via Creative Commons)

U2 i Amsterdam (foto: Remy/U2start via Creative Commons)

I veckan har det kommit många rykten cirkulerat gällande nästa album, Songs of Experience, dess förstasingel samt en turné.

Som bekant har det hållits sammankomster där U2 har bjudit till förhandslyssningar av Songs of Experience. Nu har radiopratare i amerikanska Pittsburgh och på irländska RTÉ berättat lite mer om dessa.

De amerikanska radiopratarna på WYEP-FM berättar om fem låtar med titlarna American Pop/Rock, The Light, You’re The Best Thing About Me samt Summer of Love. Den senare sägs ha popartisten Lady Gaga med på bakgrundssång.

Den irländske radioprataren Dan Hegarty har också hört fem låtar men nämner ej vilka. Hegarty beskriver låtarna som ”några riktigt bra, som kommer fungera bra med deras äldre material”. RTÉ-kollegan och U2-vännen Dave Fanning har tidigare uttalat sig om några spår till irländska Hot Press.

Fansajten u2songs.com uppger att You’re The Best Thing About Me kommer att skickas till amerikansk radio inom kort. Låten förutspås vara i rotation kring den 11-12 september men man spekulerar att vi kan höra den redan fredag den 8 september.

Den norske discjockeyn Kygo debuterade en remix av You’re The Best Thing About Me ifjol. Nu ska hans manager Myles Shear ha sagt i en så kallad ”story” på Instagram att samarbetet med U2 ”kommer snart”. Dessa ”storys” blir dock otillgängliga efter 24 timmar, varför detta inte har gått att bekräfta från redaktionens sida.

Samtidigt uppger spanska U2EnEspaña på Twitter att marknadsföringskampanjen för Blackout inleds nästa vecka vilket återigen gör bandets utgivningsstrategi oklar för oss anhängare. En större kampanj för albumet lär enligt kollegorna på U2Valencia genomföras under slutet av året i både USA och Europa.

Dessutom lär U2 vara på gång att boka en ”ännu icke utannonserad” inomhusturné efter att konsertarrangören AEG försökt pressa bandet till spelningar i Los Angeles i utbyte mot tillträde till O2 Arena i London.

När kommer albumet då? En schweizisk skivbutik tillät en tid förhandsbokningar för Songs of Experience med utgivningsdatum den 1 december. Denna länk är nu borttagen från återförsäljarens hemsida, vilket indikerar att de förlitat sig på rykten.

Källor: atu2.com, Dan Hegarty (via Twitter), Hot Press, u2songs.com, Myles Shear (via Instagram) U2EnEspaña (via Twitter), U2Valencia (via Twitter) Amplify Magazine samt cede.ch (via atu2.com)