Två musikvideor i Amsterdam?

31 Jul
2017
"Selfieporträtt med en holländsk mästare" (foto: U2 via Instagram)

"Selfieporträtt med en holländsk mästare" (foto: U2 via Instagram)

Efter mycket uppståndelse efter musikvideoinspelningen i fredags undrade vi om U2 också skulle spela den nya låten The Blackout live i helgen.

Två konserter kom och gick i Amsterdam, och vi lär få vänta på livedebuten med endast en spelning kvar på Europa-etappen av Joshua Tree 2017-turnén.

Däremot har vakna fans på sociala media uppmärksammat att U2 spelade in material till ytterligare en musikvideo under de två konserterna i Holland!

På lördagskvällen twittrade Wirtz Film & Experience att de närvarade vid den första spelningen i Amsterdam. Filmproduktionsbolaget spelade in The Blackout tillsammans med U2 under fredagen.

Senare skulle Bono plocka upp en åskådare på scenen under Mysterious Ways. Ingenting onormalt i sig, men kvinnan hade setts utanför arenan tidigare, tillsammans med ett filmteam. Det är oklart om detta filmteam tillhörde Wirtz Film & Experience, eller några andra. Dessutom bar hon en jacka med ett brustet hjärtat på ryggen åtföljt av textraden: ”The best things are easy to destroy”.

Denna textrad kommer från The Best Thing About Me Is You. Det förefaller som att det var uppgjort för kvinnan att komma upp på scenen och filmteamet hade även utfärdat en notis om inspelning av en musikvideo inför söndagskvällen:

”Vi filmar en musikvideo som för närvarande kallas ”Best Thing”. Din närvaro här skall betraktas som ditt oåterkalleliga samtycke till ovillkorlig användning av din avbild i denna musikvideo i alla medier för evigt och genom hela universum samt all tillhörande användning och relaterad reklam, främjande och marknadsföring”

Vi vet inte vem kvinnan är, men hon sägs vara en modell av något slag och hon fanns i publikhavet också under söndagen.

På plats de båda kvällarna fanns även U2:s ”hovfotograf”, holländaren Anton Corbijn, som iakttogs när han tog bilder under konserten igår kväll. Vi vet ännu inte om Corbijn var inbjuden ”för nöjes skull” eller som officiell fotograf/regissör för att dokumentera helgens spelningar.

Enligt rykten lär en förstasingel släppas i samband med nästa turné-etapp i Nord- och Sydamerika den 3 september. Kanske väntar U2 med att spela The Blackout – eller The Best Thing About Me Is You – tills man kan få draghjälp av radio och annan media. Redan nu verkar de ha smygstartat en marknadsföringskampanj på nätet:

Källor: Wirtz Film & Experience (via Twitter), U2gigs.com (via Twitter), Theo McNeil (via Twitter), u2Tour.de (via Twitter),  U2.com, samt Harry Kantas (via Twitter).