U2 filmar i Amsterdam

28 Jul
2017
U2 spelar in nytt videoklipp i Amsterdam (foto: Wirtz Film & Experience)

U2 spelar in nytt videoklipp i Amsterdam (foto: Wirtz Film & Experience)

I skrivande stund befinner sig U2 i Amsterdam inför deras stopp på The Joshua Tree 2017-turnén. Den första av två spelningar äger rum imorgon men redan ikväll råder det full aktivitet i den holländska huvudstaden.

Bandet befinner sig vid arenan Gashouder som finns på evenemangsområdet Westergasfabriek i norra Amsterdam.

Precis som man utannonserat i veckan verkar det filmas någonting, vilket bekräftas av officiella tweets från filmproduktionsbolaget Wirtz Film & Experience. Klockan 18:30 twittrade man att det var dags för en ”repetitionspaus vid Gashouder” tillsammans med en kort video där bandet kommer ut ur arenan.

Enligt obekräftade uppgifter har ett fyrtiotal fans i Amsterdam blivit framlottade att medverka vid inspelningen via U2.com, och instruerats att klä sig i svart för tillställningen.

Det är ännu oklart vad materialet kommer att användas till. Wirtz Film & Experience använder sig av hashtaggen #joshuatreetour2017 i sina inlägg på Twitter medan rapporter från olika fansajters menar attt det är någonting som har att göra med Songs of Experience. Tidigare har det gått rykten om att det är videon till den förmodade förstasingeln The Best Thing About Me Is You som filmas.

Vi återkommer när vi vet mer kring denna spännande aktivitet!

Källor: U2enEspaña (via Twitter) samt Wirtz Film & Experience (via Twitter)