Fjärde spelning i Sao Paulo

26 Jul
2017
U2360 på Estádio do Morumbi, 2011 (foto: Foca via Creative Commons)

U2360 på Estádio do Morumbi, 2011 (foto: Focka via Creative Commons)

U2 har sedan tidigare bekräftat att slutdatum för den pågående Joshua Tree 2017-turnén skulle bli den 22 oktober.

Nu har den officiella webbplatsen ”efter överväldigande efterfrågan från fansen” överraskande bekräftat att det blir ytterligare en spelning i staden. Den fjärde kvällen i Sao Paulo äger rum den 25 oktober.

Biljettsläpp sker tydligen kl 00.01 natten till torsdag den 27 juli via www.ticketsforfun.com.br. Vi förmodar att det är lokal tid som gäller, dock är det inte klarlagt, och det motsvarar i sådana fall kl 05.01 svensk tid, tidigt på torsdag morgon. Ytterligare information om biljettsläpp och förköp finns på U2.com.

Enligt våra kollegor på fansajten u2gigs.com är det något av ett rekord. Man skriver att U2 aldrig tidigare har spelat fyra kvällar i Sydamerika på samma turné och plats. Det är första gången sedan London på Zooropa-turnén 1993 som U2 spelar fyra stadionkonserter i samma stad, och då gjorde man ändå en spelning i Cork efter de två första spelningarna i den engelska huvudstaden.

Morumbi-stadion i Sao Paulo har under konserter kapacitet för upp till 75 000 besökare. Lyckas man nå det så kommer U2 att ha framfört The Joshua Tree för hisnande 300 000 människor över fyra spelningar!

Källor: U2.com, U2gigs.com samt Wikipedia (Estádio do Morumbi)