Singel och video snart?

25 Jul
2017
U2, Croke Park 22 juli 2017 (foto: Remy/U2start via Creative Commons)

U2, Croke Park 22 juli 2017 (foto: Remy/U2start via Creative Commons)

Det har tidigare förekommit rapporter om att förstasingeln från Songs of Experience kommer i höst.

Dessa har primärt kommit från en källa, webbplatsen U2songs.com, men nu skriver även spanska U2Valencia att deras medarbetare har förmedlat information som pekar åt samma håll.

De spanska uppgifterna gör gällande att U2 planerar att släppa förstasingeln i september, i samband med nästa etapp av The Joshua Tree 2017-turnén. I enlighet med U2songs.com ”pekar allting på att You’re The Best Thing About Me blir singel nummer ett” från albumet, och Songs of Experience lär komma den 1 december.

Uppdaterad: 2017-07-26

U2songs.com å sin sida instämmer via Twitter med de spanska kollegorna och meddelar att de har hört 8 september om potentiellt lanseringsdatum:

Till sist rapporterar Twitter-kanalen för Zootopia, som är forumet på den officiella webbplatsen U2.com, att någonting ska ske i centrala Amsterdam på torsdag. Enligt ett meddelande på sidan för fanklubbens betalande medlemmar så ”kanske bandet kommer att filma lite grann senare i veckan”.

Vi undrar förstås vad som ska filmas. Är det delar av någon slags dokumentär, en minikonsert, eller marknadsföringsmaterial för Songs of Experience? Vi håller tummarna för det sistnämnda, och kanske att det är första musikvideon för You’re The Best Thing About Me.

Källor: U2Valencia.com, U2songs.com (via Twitter), U2Community (via Twitter) samt U2.com.

Uppdatering 2017-07-26: Ovan nämnda U2Community har via Twitter gått ut med en rättelse kring gårdagens uppgifter kring någonting som är i görningen för U2-fans i Amsterdam. Man skriver nu att det hela väntas äga rum på fredag och inte torsdag vilket meddelades först.

Det verkar även som att fans har fått delta i något slags lotteri, eller fått skriva under papper av något slag:

Det återstår att se vad det hela handlar om naturligtvis men kanske vet vi något mer i helgen när U2:s Joshua Tree 2017-turné kommer till den holländska huvudstaden.