Lyssningsfester fortsätter

20 Jul
2017
Bono och Kygo (Skrämdump: YouTube/Apple Music)

Bono och Kygo (Skrämdump: YouTube/Apple Music)

Tidigare i juli rapporterade våra vänner på U2songs.com att U2 verkar förbereda en utgivning av Songs of Experience i år.

Källor till sajten uppgav att U2 innan showtime på den pågående The Joshua Tree 2017-turnén har bjudit in till lyssningsfester. Webbplatsen skriver att dessa har fortsatt under Europa-etappen. Närvarande på dessa sammankomster sägs vara DJs, professionella musiker och medlemmar ur musikbranschen.

Medan U2 gav förhandslyssningar av upp till åtta låtar i Nordamerika, rapporterar U2songs.com att bandet har reducerat antalet till cirka 4-5 låtar från det kommande albumet. Låtar som nämns är Red Flag Day, The Light At Home (vilken sägs vara Edges nya favorit), American Soul (”en riktig rockrökare till låt”) och You’re The Best Thing About Me (i U2:s originalversion).

Bandet kommenterade nyligen American Soul och rapparen Kendrick Lamars förtjusning i låten. U2songs.com skriver att U2:s bidrag till Lamars XXX kommer från en av de nya låtarna men att Bono sjöng textraderna långsammare än i U2:s ursprungliga inspelning.

Om denna textsnutt är den som inleder XXX (”America, God bless you if it’s good to you/America please take my hand/Can you help me underst—”) eller den jazzigare biten mot slutet (”It’s not a place/This country is to be a sound of drum and bass/You close your eyes to look around”) är dock ej fastställt och vi vet ännu inte om detta är från American Soul eller ett annat spår.

Vidare korrigerar de tidigare rykten om en förstasingel i sommar och bekräftar istället att förstasingeln väntas om åtta veckor. September, vilket först sades vara tidpunkten för en andra singel från Songs of Experience, blir därmed starten på ett avslut för firandet av The Joshua Tree och en blick framåt mot det nya verket. U2songs.com förväntar sig fortfarande en utgivning på Världsaidsdagen i december samt att eXPERIENCE+iNNOCENCE-turnén sparkar igång till våren 2018 med biljettförsäljning innan jul. Ingenting är officiellt ännu, håll i plånboken.

Den nya singeln planeras släppas till radio första veckan i september. I likhet med tidigare uppgifter är det You’re The Best Thing About Me som kommer först och inte The Little Things That Give You Away som spelats av och till på den nuvarande turnén. Huruvida det blir U2:s inspelning av You’re The Best Thing About Me eller omtolkningen av den norske DJ:n Kygo som släpps återstår att se.

Däremot släpps nästa vecka, den 26 juli, dokumentären Stole The Show om norrmannen via Apple Music. I en ny trailer säger Bono att ”hans grej är låtar, melodier, ord…en sorts rus av musik”. U2-sångaren dyker upp med sin korta kommentar kring 01:10 och den väcker återigen frågan till liv om U2 kommer att släppa Kygos remix av You’re The Best Thing About Me, efter att remixen kvickt verkar ha tystats ned hösten 2016.

Källor: U2Songs.com samt Apple Music (via YouTube)