Rykte: Förstasingeln släpps 2018?

15 Maj
2017
U2 "Joshua Tree Tour 2017" - Seattle (foto: Kevin Mazur / U2.com)

U2 "Joshua Tree Tour 2017" - Seattle (foto: Kevin Mazur / U2.com)

Under premiären av The Joshua Tree 2017-turnén i Vancouver debuterades låten The Little Things That Give You Away från kommande Songs of Experience.

Inför denna morgonens spelning i Seattle intervjuades bandet av tidningen The Irish Times. Där rapporteras nu att en annan låt kan komma att bli första singeln ut från nästa studioalbum.

Mellan strofer där Bono och The Edge kommenterar den nya turnén, och deras beslut att hylla kvinnorörelsens betydelse i protest mot den amerikanske presidenten Donald Trump, slinker det även med information om nya musik. Närmare bestämt berättar man om inspirationen till You’re The Best Thing About Me, som tidigare gick under namnet The Best Thing i fankretsar.

Enligt dessa uppgifter säger Bono att titeln inspirerades av ett möte på en bar med den irländske sportkommentatorn Eamon Dunphy. Denne lär ha sagt till U2-sångaren att hans hustru Ali är det bästa med honom.

”Eamon sa en fin grej till mig, när vi sågs i en bar i Dublin en gång. Han sa; ”Bono, Ali är det bästa med dig” så låten heter You’re The Best Thing About Me.” – Bono om låtens titel.

I förbigående står det att läsa att You’re The Best Thing About Me kommer att bli nästa singel och att den kanske inte kommer släppas förrän nästa år.

Källa: The Irish Times