Bono fyller 57 år!

10 Maj
2017
Bono, i+e Tour Stockholm 17 september (foto: u2.se 2015)

Bono, i+e Tour Stockholm 17 september (foto: u2.se 2015)

Den 10 maj 1960 föddes pojken Paul Hewson i Dublin till föräldrarna Iris och Bob.

Numera går han under artistnamnet Bono och har genom sin roll i U2 återkommande skrivit musik och text för att hylla sina föräldrar. Idag hyllar vi däremot Bono själv, som har hunnit bli 57 år gammal!

Vi vet inte hur dagen kommer att uppmärksammas i den närmaste kretsen men enligt ryktena så är det generalrepetition för den jubilerande The Joshua Tree-turnén ikväll i Vancouver. Källan lär vara Chris Evans, turnéansvarig, som säger att det blir en ledig dag imorgon inför turnépremiären som äger rum på fredag kväll, lokal tid. Enligt ryktet nedan är man även i färd med planer inför Sydamerika, men vi återkommer med detta om och när det blir aktuellt!

Exakt vad det kommer att bjudas på vet förmodligen bara bandmedlemmarna själva men enligt rapporter är det en blandning av låtar som vilat ett tag (i vissa fall ett par årtionden), några mer vanligt förekommande och även helt nytt som ryktas vara från kommande Songs of Experience.

Vi föreslår att du kikar in på avdelningen ”Biografin” och läser mer om Bono här. Är du hellre den som lyssnar  än läser, vore det förträffligt att återbesöka Songs of Innocence som i stora drag handlar om Bonos uppväxt i Dublin på 1960 och 1970-talet. Vill du följa den i mer kronologisk ordning så gjorde vi en artikelserie om låtarnas ursprung i tre delar som börjar här.

Slutligen utfärdar vi ett stort grattis till Bono på 57-årsdagen från redaktionen u2.se: hipp, hipp, hurra!

Källor: Twitter (via @mysteriousdays) samt U2gigs.com (OBS! Spoilervarning)