Joshua Tree-turnén på ingång

19 Apr
2017
The Joshua Tree Tour 2017 logo (foto: u2.com)

The Joshua Tree Tour 2017 logo (foto: u2.com)

Det är strax över tre veckor kvar innan det är dags för 30-årsjubilerande The Joshua Tree att ta plats på livescen i Vancouver den 25 maj. Det märks av på flera sätt.

I helgen premiärspelade radioprataren Dave Fanning den nya singelupplagan av Red Hill Mining Town på irländsk radio. Vi rapporterade om denna version i februari.

I korthet har producenten Steve Lillywhite mixat om spåret med nyinspelade sångspår från Bono under verserna, lagt in mässingsinstrument som ackompanjerar bandet och en ny avslutning med framträdande bakgrundsång från The Edge.

Därefter utlovade Fanning ett samtal med Lillywhite kommande helg. Där kommer de att prata om den nya singeln, som ska uppmärksamma årets Record Store Day den 22 april. Det är ett initiativ som även U2 har stöttat på senare år, för att motarbeta skivbutikers avveckling. Det nämndes inte uttryckligen men kanske diskuteras även Songs of Experience, som enligt uppgift skulle avslutas i mars tillsammans med Lillywhite.

Stadion i Vancouver är enligt uppgift i bruk av andra kunder för närvarande. Det senaste dygnet har det istället kommit rapporter via sociala media att scenen som ska användas på jubileumsturnén byggs i Texas. Det spekuleras att man har vänt sig till NRG Stadium i Houston för att hinna träna upp- och nedmontering av bygget, innan U2 behöver påbörja de slutgiltiga repetitionerna i Kanada inför starten.

Jubileumsturnén kommer ju tyvärr inte förbi Norden så vi håller tummarna för att våra läsare i varje fall får tag på den nya singeln. De svenska butiker som medverkar i Record Store Day nu på lördag finner du på länken ovan.

Källor: RTE.ie, RecordStoreDay.se samt atu2.com.