Rykte: U2 till Brasilien?

12 Apr
2017
U2 @ Estádio do Morumbi (foto: Portal Focka via Creative Commons/Flickr)

U2 på Estádio do Morumbi (foto: Portal Focka via Creative Commons/Flickr)

Uppgifter från våra brasilianska kollegor på U2BR.com indikerar att U2 kan vara aktuella att spela på den sydamerikanska kontinenten till hösten.

Under gårdagen rapporterade brasiliansk media att irländarna förmodas spela i landet den 19 respektive 22 oktober.

De senaste medieuppgifterna gör dock endast gällande att stadion Morumbi i Sao Paolo, som U2 besökte under 360°-turnén 2011, är reserverad av bandet. Idag sägs U2BR även ha lyckats bekräfta detta rykte per telefon via egna källor med anknytning till stadion.

Det nämns dock inte om det väntas bli en fortsättning på iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén, eller möjligtvis en utökad jubileumsturné för The Joshua Tree, som för närvarande endast besöker utvalda städer i Nordamerika och Europa.

Vi följer utveckligen och, i likhet med våra brasilianska vänner, påminner vi om att detta rykte ej har bekräftats officiellt. Tidigare ryktades det t.ex. om att i+e-turnén skulle fortsätta i Argentina vid ungefär denna tid, men som vi vet blev det ingenting av det.

Därför betraktar vi detta just nu som ett rykte tills dess att det eventuellt har utannonserats via U2:s officiella kanaler på sociala media eller webbplatsen u2.com. Redaktionen u2.se rekommenderar: Håll hårt i plånboken!

Källa: U2BR.com