U2 med nygammalt och nytt

19 Feb
2017
U2 arbetar på Songs of Experience (foto: U2 via Instagram)

U2 arbetar på Songs of Experience (foto: U2 via Instagram)

I en ny upplaga att tidskriften Mojo Magazine uppges att en nyinspelning av Red Hill Mining Town kommer att ges ut som singel.

Bono rapporteras ha spelat in röstspåret i låten på nytt över mastermixningen från 80-talet. Dessutom har man lagt in ett brassband som spelades in under det ursprungliga arbetet med spåret för The Joshua Tree, men som inte kom med i slutmixen då.

Låten är det enda spår från bandets bästsäljare som inte har spelats live någongång tidigare men i och med jubileumsturnén denna sommar ser det ut att bli ändring på detta. Den nya versionen av Red Hill Mining Town har mixats av Steve Lillywhite men när den kommer att släppas är inte klart ännu.

Lillywhite har förövrigt en roll att spela gällande kommande Songs of Experience. Samma tidskrift uppger att albumet lär släppas under senare hälften av 2017. U2 vill färdigställa det sista arbetet tillsammans med skivproducenten redan nästa månad i Electric Lady Studios i New York City, där även Songs of Innocence spelades in till viss del.

Adam säger i en kommentar att U2 är till 85 procent redo med uppföljaren: ”Vi har ungefär 15-16 låtar som skulle kunna hamna på skivan. Vi vill skära ned det till 12 stycken och det handlar om att sätta låtarna på rätt plats i berättelsen, om man uttrycker det så”.

Artikeln nämner även fem låttitlar, varav några är kända sedan tidigare:  The Showman,  The Best Thing About You Is Me,  The Little Things That Give You Away,  Red Flag Day,  samt Summer of Love.

Källa: Mojo Magazine via U2songs.com (Red Hill Mining Town, samt Songs of Experience)