Officiellt: Norden missar jubileum

16 Jan
2017
Joshua Tree (foto: Nathan Adams via Creative Commons)

Joshua Tree (foto: Nathan Adams via Creative Commons)

Efter hög efterfrågan på biljetter till den nyligen utannonserade jubileumsturnén för The Joshua Tree, bekräftar den officiella webbplatsen u2.com att U2 kommer att genomföra extraspelningar i utvalda städer – dock tillkommer inga nya spelplatser.

De städer som får en andra chans att fira U2:s mest hyllade verk kommer att bli London (9 juli), Rom (16 juli), Paris (26 juli) och Amsterdam (30 juli). Biljetter till dessa nytillkomna spelningar kommer att säljas till allmänheten nästa måndag, den 23 januari. Förköp via fanklubben på u2.com väntas ske senare denna vecka, skriver man.

Dessutom tar webbplatsen tillfället i akt och bekräftar att Europa-etappen för The Joshua Tree 2017-turnén därmed är fulltalig. Det innebär att det inte blir några spelningar i Norden denna runda, vilket är första turnén sedan LoveTown (1989-1990) som U2 inte spelar i våra trakter. Förvisso var det endast ett fåtal spelningar som ägde rum i Europa den gången, för 28 år sedan.

Vi fortsätter hoppas på att iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén kommer tillbaka senare under 2017, eller kanske 2018, och att U2 väljer att besöka oss i norra Europa då istället. Tills dess; håll hårt i plånboken och kom ihåg att ingenting är officiellt innan det har bekräftats av U2:s officiella kanaler.

Källa: U2.com