Kygo kommenterar The Best Thing

7 Okt
2016
Kygo, 2015 (foto: Rodrigo Diaz via Creative Commons)

Kygo, 2015 (foto: Rodrigo Diaz via Creative Commons)

Vi har tidigare berättat om den norske DJ:n Kygo och dennes samarbete med U2 kring låten The Best Thing.

Efter premiärspelningen har det dock varit tyst, något som u2.se också har reflekterat kring innan.

I en ny intervju med amerikanska Billboard talar nu norrmannen själv om omständigheterna kring låten, och dess premiär i Bergen.

”Jag spelade låten i min hemstad första gången för att testa och se vad folk tyckte om den och responsen var bra” säger han och fortsätter: “Det är helt fantastiskt för mig att få arbeta med några som U2. Jag har pratat med Bono på telefon ett par gånger, han är en toppenkille. Det är en ära för mig att jobba med grabbarna.”

Enligt norrmannen var det på hans initiativ som samarbetet tog form: ”Jag ville jobba med de här grabbarna, och jag försökte få kontakt ett tag. Sen pratade min manager Myles med U2:s manager. De berättade för Myles att de hade ett spår på gång och undrade om jag kunde hitta på något för de hade ingen aning om vad de ville göra med det. De skickade spåret till mig och jag producerade lite grann kring det hela och skickade tillbaka låten och de älskade det.”

Samtidigt hävdar våra vänner på U2start.com att The Best Thing kommer att spelas live snart igen, inför publik. De är väldigt hemlighetsfulla och hänvisar till en stark, men icke namngiven, källa:

Vad vi vet har U2 inga fler spelningar 2016 medan Kygo spelar i Los Angeles den 14-15 oktober. Även om detta rykte visar sig stämma så finns ännu inga uppgifter eller kommentarer från U2 själva kring låten och det är fortfarande oklart när och var låten eventuellt kommer att ges ut.

På frågan från Billboard om han arbetar på någon ny musik säger Kygo att ”efter oktober ska jag bara vara hemma i två månader för att skapa musik och låta kreativiteten flöda”. Förhoppningsvis inbegriper det The Best Thing.

Källor: Billboard.com och Twitter (via U2start)