Bono: 16 låtar klara, turné 2017

21 Sep
2016
Bono, i+e Tour Stockholm 2015-09-16 (foto: u2.se)

Bono, i+e Tour Stockholm 2015-09-16 (foto: u2.se)

I en timslång TV-intervju (endast USA) med amerikanske Charlie Rose berättar Bono bland annat om arbetet med Songs of Experience och kommande turné.

Under samtalet avslöjar U2-sångaren att hela 16 låtar är redo för den nya skivan och att bandet nu ska avgöra det slutgiltiga innehållet: ”Vi siktar på tio [låtar, red. anm.] men det blir troligtvis 12″.

På frågan om när albumet kommer ut svarar Bono däremot undvikande med att ”det är bara Gud och Edge som kan svara på det”. En av låtarna, tidigare The Morning After Innocence, heter numera The Little Things You Give Away, säger han.

Uppdaterad: 2016-09-22

Slutligen bekräftar frontmannen på direkt fråga att iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén kommer att återvända under nästa år, 2017. Redan till helgen kommer vi dock att få se den irländska kvartetten på scen igen. Som vi rapporterat om tidigare medverkar U2 på iHeartRadio Festival nu på fredag lokal tid.

Till helgen är det även 40 år sedan samlingen i Larrys kök, den 25 september 1976 men det är inte känt om det påverkar bandets låtval. Under samtalet med Rose berättar Bono att bandet är i full färd med repetitioner men avslöjar inte vad framförandet ska innehålla. Det är ännu oklart om man kan följa den officiella livesändningen från Sverige.

Det är alltså troligt att turnén fortsätter igen 2017, men kom ihåg att U2:s planer kan ändras i sista stund och ingenting är officiellt innan det publiceras på u2.com. Vi återkommer med en bekräftad turnéplan så snart en sådan utannonserats och håll hårt i plånboken tills dess!

Källor: U2 Uruguay (via Twitter) samt U2start.com (via Twitter)

OBS! I en tidigare version av denna nyhet uppgavs U2:s framträdande ha flyttats till lördagen, detta var felaktigt. Den amerikanska versionen av iHeartRadios webbplats uppger fortfarande fredag den 23 september som tidpunkt för U2:s spelning. Den australiensiska upplagan, som länkats i nyheten med uppgifter om en livesändning, uppger lördag den 24 september, troligtvis p.g.a tidskillnad. Vi ber om ursäkt för detta.

Uppdateraring 2016-09-22: Uppgifter från kollegorna på U2start.com via Twitter gör gällande att U2 går på scenen fredag kväll lokal tid, kl 22:40 . Detta innebär att spelningen inleds cirka kl 07:40 svensk tid på lördagsmorgonen men ännu okänt om man kan följa via webbsändningen. Samtidigt ser Adam fram emot helgen:

See you soon..next stop Vegas..Adam

Ett foto publicerat av U2 Official (@u2) Sep 21, 2016 kl. 9:43 PDT