Adam: ”Inom ett halvår”

7 Aug
2016

U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

Ryktena fortsätter och denna gång kommer de delvis från bandmedlemmarna själva.

I ett möte med spanska fans under U2:s besök i Valencia nyligen, berättade Bono om det kommande albumet och de fortsatta turnéplanerna.

Frontmannen sa att Songs of Experience ”inte är färdigt ännu, men ni kommer att gilla det”, och fortsatte, ”Låttexterna är starkare än på War, det finns en större klarhet.”

Därtill uppdaterade han spanjorerna om iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén när han berättade att ”fortsättningen av turnén kommer ske under 2017 men det lär dyka upp en eller två saker i september eller oktober”. Vi förmodar att han syftade på speldatumen i USA som vi rapporterade om senast.

Även Adam fick en pratstund med de spanska fansen och indikerade att ett album samt en turné är på gång: ”Snart, inom ett halvår”. Slutligen rapporteras att bandets vän Gavin Friday, tillika rådgivare för U2:s turnéer, pekar ut 2017 som målsättningen för när nästa etapp av turnén kan vara igång.

Irländska The Irish Times har ytterligare uppgifter som publicerades i veckan. Där skriver man att Songs of Experience kommer att handla om bandets genombrott efter Live Aid-konserterna och hur de blev megastjärnor med The Joshua Tree. Eftersom det i september är 40 år sedan medlemmarna i U2 befann sig på audition i Larrys kök, reflekterar The Irish Times kring möjligheten att albumet kommer att lanseras i Dublin, med ett evenemang av något slag den aktuella helgen.

Turnén kommer enligt samma källa att inledas i mars 2017, och U2 lär besöka USA, Sydamerika, Australien, Asien och Europa. Man spekulerar också att en utomhusspelning på hemmaplan i Irland kan ske under 2018.

I vanlig ordning påminner vi om att ingenting är bekräftat gällande turné eller album förrän det rapporteras via officiella källor som bandets webbplats u2.com.

Källor: U2 en España (via Facebook) samt irishtimes.com.