U2 på scenen i höst

25 Jul
2016
Adam fotograferas av Corbijn, Frankrike 18 juli 2016 (foto: Instagram/U2)

Adam fotograferas av Corbijn (foto: Instagram/U2)

Även om en fortsättning av iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén låter vänta på sig, pekar alltmer på att U2 kommer vara tillbaka på scenen senare i år.

Tidigare denna månad bekräftades att U2 är inbokade på konferensen Dreamforce i USA den 5 oktober, som arrangeras av IT-företaget Salesforce som sponsrade iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén 2015. Observera att man måste köpa biljett för hela konferensen för att kunna delta på U2:s framträdande som ges exklusivt för besökarna!

Idag kommer även uppgifter om att U2 kommer att spela i Las Vegas på iHeartRadio Music Festival den 23 september. I våras hyllades bandet som innovatörer på arrangörens prisgala iHeartRadio Music Awards.

Frågan är om U2 kommer att att framföra ny musik vid dessa tillfällen?

Gällande de senaste albumryktena så har bandet (nåja, Adam) fotograferats i olika omgångar. Dels av amerikanske Sam Jones och dels holländaren Anton Corbijn. Dessa tillfällen har dokumenterats på bandets officiella konton i sociala media.

Jones har dessutom tidigare under året släppt en podcast med The Edge från sin Off Camera Show samt fotograferat Bono för brittiska Q Magazine.

Corbijn å sin sida är rutinerad i sammanhanget och har bidragit till albumomslag och officiella fotografier alltsedan The Unforgettable Fire kom 1984.

Sist sågs holländaren plåta U2 under deras besök i Amsterdam 2015 – vilket spekulerades röra sig om bilder som skulle användas för Songs of Experience. Det senaste officiella albumomslaget fotograferade han för How To Dismantle An Atomic Bomb som släpptes 2004.

U2.se har tidigare rapporterat att arbetet med producenten Garett ‘Jacknife’ Lee skulle avslutas under juli månad. På senare tid har kvartetten till synes återgått till att arbeta med Jolyon Thomas, som tidigare arbetade med U2 på Songs of Experience under generalrepetitionerna i Vancouver 2015 enligt atu2.com.

Förhoppningsvis innebär det att ny musik är på ingång, men ännu är inget officiellt releasedatum spikat och en turnéplan har ännu inte blivit utannonserad.

Källor: Salesforce.com, news.iheart.com, instagram.com (Jones, Corbijn, Amsterdam 2015, Thomas), offcamera.com, Twitter (via U2Memes) samt atu2.com