Rykte: Turnéplan klarlagd?

27 Jun
2016
iNNOCENCE+eXPERIENCE, Paris 2015 (foto: Ross Stewart/u2.com)

iNNOCENCE+eXPERIENCE, Paris 2015 (foto: Ross Stewart/u2.com)

Nyligen hölls en förhandsvisning av den nya konsertfilmen Innocence+Experience Live In Paris, i just den franska huvudstaden.

I samband med frågestunden under detta evenemang fick den franska fansajten U2Achtung en kort pratstund med showdesigner Willie Williams. Bland annat frågade de om en fortsättning av turnén.

”Om jag yttrar mig om det måste jag ha i hjäl er” skämtade Williams och fortsatte ”men allting är planerat och klart.” På följdfrågan om datumen är spikade och om scenen kommer att återkomma till nästa etapp svarade Williams: ”Ja, det kommer att vara samma scen, vi kommer inte att bygga någonting nytt. Det är många som ännu inte tagit del av föreställningen. Vi kommer turnera igen, med ett nytt album, och vi vet när det blir av.”

I en separat intervju med amerikanska Billboard som publicerades samma dag är The Edge litet mer återhållsam om U2:s planer: ”Även om jag inte kan tillkännage en turnéplan för tillfället, kan jag säga att vi fortfarande håller målsättningen att  bege oss ut på vägarna snarare förr än senare.”

På frågan om  nästa album säger gitarristen att ”Vi jobbar häcken av oss för att få det färdigt i år och vi vet inte exakt när det blir klart. Det är som bekant så med U2:s planering att det kan ske förändringar. Det här är vårt förhållningssätt, sådan är vår ambition. Det kan komma att ändras men vi gör verkligen vårt bästa för att få ut det i år.”

Sammanfattningsvis lär turnén återkomma snart, enligt de båda herrarna, och förmodligen till områden eller städer som turnén inte besökte under 2015.

Ännu kvarstår en del frågetecken. Tills dess att vi har officiella uppgifter om både turné och album uppmanar u2.se återigen: Håll i plånboken!

Källor: U2Achtung samt Billboard