Rykte: Turnén fortsätter 2017?

14 Jun
2016
U2 på 360°-turnén i Argentina, 2011 (foto: Emilio Küffer/Creative Commons)

U2 på 360°-turnén i Argentina, 2011 (foto: Emilio Küffer/Creative Commons)

Enligt färska rykten från fansajten U2 Argentina förväntas U2 återuppta iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén i mars 2017 på den sydamerikanska kontinenten.

Man hänvisar till källor på konsertarrangören Live Nation som uppger att en planerad fortsättning i Nordamerika under hösten har skjutits på tiden.

Nästa gång vi ser kvartetten på scen kommer enligt detta rykte att bli i mars 2017. Bandet uppges inleda i Buenos Aires för att sedan besöka Chile (Santiago), Brasilien (Sao Paolo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte) och möjligtvis även Peru (Lima), Colombia (Bogotá) samt Mexico (Mexico City). Man kommer enligt uppgift att fortsätta med minst två kvällar per stad.

Fansajten uppger att U2 kommer att göra om showen för att fungera i ett utomhusarrangemang men det nämns inte på vilket sätt. I vilket fall sägs en stadion ha bokats i Argentina för repetitioner i mars 2017 med intentionen att förbereda den nya föreställningen.

Slutligen skriver man att det nya albumet, Songs of Experience, lär få sin livepremiär på sydamerikansk mark vilket aldrig skett tidigare. Detta antyder i sin tur att nästa album förmodligen kommer att släppas innan mars 2017.

U2 Argentina nämner däremot inte vad som hänt med de förmodade datumen i Nordamerika, eller om man även tar utomhusföreställningen till Europa och Asien/Oceanien som man gjort på tidigare utomhusturnéer. Dessa uppgifter bör alltså ses som rykten tills dess att en officiell utannonsering sker via bandets webbplats u2.com.

Redaktionen påminner om att vi återkommer med bekräftad information så snart den är tillgänglig och håll i plånboken tills dess!

Källa: U2 Argentina (via Facebook)