Rykte: Detaljer om Parisfilmen

12 Maj
2016
U2 i Paris, 7 december 2015 (foto: U2start, Creative Commons)

U2 i Paris, 7 december 2015 (foto: U2start, Creative Commons)

Nyligen rapporterade vi att Pariskonserterna från iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén kan vara aktuella för utgivning redan nästa månad.

Ytterligare uppgifter om olika utgåvor har nu kommit från flera håll på Twitter, tillsammans med inofficiella uttalanden som återigen antyder att en utannonsering är ”nära förestående”.

Det började med att sydamerikanska U2 Uruguay hört rykten om ett ”officiellt uttalande från U2” skulle ske i slutet av förra veckan. Våra franska kollegor på U2Achtung fortsatte spekulera och gissade på att det rörde sig om en Paris-DVD.

Allt eftersom läcktes bilder på omslag och ytterligare information, som ännu ej bekräftats officiellt, gällande tre olika utgåvor: Standard (DVD), Deluxe (2 x DVD) samt blu-ray. De utökade utgåvorna innehåller, som vi rapporterade tidigare, bl.a. en bakom kulisserna dokumentär, musikvideos, intervjuer och prylar som ett texthäfte, USB-fickminne, klistermärken med mera.

Apropå klistermärken verkar det finnas en uppenbar referens till Velvet Undergrounds debutalbum The Velvet Underground & Nico. På ett av omslagen har man lagt in orden ”Peel and reveal”, en förmodad hänvisning till förlagans klistermärke av ett bananskal, som gick att skala bort. Även stilen och färgvalet tyder på att detta varit en inspirationskälla vid utformningen.

Innocence+Experience Tour Live From Paris 2015, omslag?

Innocence+Experience Tour Live From Paris 2015, omslag?

Velvet Underground (källa: Wikimedia commons)

Velvet Underground (källa: Wikimedia commons)

Vi återkommer när vi vet mer. Redaktionen har utan framgång försökt att nå Universal Music Sverige (samt ett antal större musikåterförsäljare) för ytterligare information gällande den svenska marknaden.