Rykte: Pariskonserten släpps i sommar?

20 Apr
2016
U2 i Paris, December 2015 (foto: U2start, Creative Commons)

U2 i Paris, December 2015 (foto: U2start, Creative Commons)

U2:s iNNOCENCE+eXPERIENCE-turné har just nu ett uppehåll.

Det ryktas om nya turnédatum senare i år men innan dess förväntas bandet släppa den konsertfilm som filmades i Paris under den avslutande etappen 2015.

Våra spanska kollegor på U2Valencia.com, rapporterar att en färdig konsertfilm baserad på livespelningarna i Paris förmodligen kommer att finnas till försäljning den 10 juni 2016. 

Ännu är det oklart vilka format som är aktuella men ett inlägg på Instagram av redigeraren Guy Harding indikerar åtminstone en DVD-utgåva:

Harding har tidigare bearbetat konsertfilmerna från Boston 2001 och Chicago 2005, som även dessa regisserades av Hamish Hamilton. I kommentarsfältet anger Harding att filmen blir en ”total omarbetning med extramaterial” och bekräftar att det är Pariskonserterna som är aktuella för utgivning. Vid denna tidpunkt kunde Harding inte ange releasedatum, ytterligare information om bonusmaterial, eller andra format.

Efter att detta inlägg publicerades, har brasilianska U2BR.com talat med Harding som sägs ha uppgett att ”en utgivning är nära förestående”, vilket antyder att juniryktet kan stämma.

I den nya rapporten från våra spanska kollegor nämns att en turnédokumentär kommer att inkluderas i extramaterialet, förmodligen den som  New York Times berättade om inför turnéstarten för ungefär ett år sedan. Det ligger även nära till hands att hoppas på en blu-ray utgåva då källmaterialet fångades i högupplöst 4K (”Ultra HD”) format. Vi återkommer förstås när vi vet mer.

Källor: U2Valencia.comInstagram, IMDB.com, sportsvideo.orgNew York Times, samt Twitter (U2Brazil).