U2 tillbaka i arbete

6 Mar
2016
Men at Work - Adam (via instagram)

Men at Work - Adam (via Instagram)

I ett inlägg som publicerades i fredags på U2:s officiella Instagramkonto bekräftar Adam att bandet åter befinner sig i studion.

Det nämns ingenting om vilken studio det är men det ser ut att vara lokalerna i södra Frankrike där bandet ofta semestrar mellan varven.

Därtill intervjuades bassisten nyligen av irländsk radio under Choice Music Prize Awards där han delade ut priset för ”Årets irländska album”. Adam berättade då att  han innan galan befunnit sig i en ”inspelningssession med tre andra människor”, vilket förmodligen syftade på de övriga bandmedlemmarna.

Efter att ha pratat om betydelsen av irländsk musikexport och galan i sig, kom samtalet förstås in på U2 och hur de har lyckats hålla ihop under så många år:

”Det kan verka lite tråkigt men det handlar faktiskt om tolerans och ödmjukhet. Att lära sig att tolerera både sig själv och andra är verkligen viktigt. Det andra är ödmjukheten i att inse att man aldrig är så bra som man tror. Det har fungerat bra för oss och förhoppningsvis kan det fungera för andra band också.”

Sedan kom radioreportern tillbaka till samtalets inledning, varpå Adam svarade att ”studion är vår naturliga hemvist” samt att ”vi ska färdigställa albumets andra del, vilket vi alltid har sagt att vi skulle göra. Vi jobbar alltså på Songs of Experience.” avslutar han.

För alla fans som har undrat var Larry håller hus sedan turnéuppehållet (eftersom övriga tre varit aktiva på Instagram) borde det vara betryggande att åtminstone bandet har koll på honom. Om inte annat, så har de tydligen försökt att träna upp en ersättare:

John Bono of Led Balloon Ett filmklipp publicerat av U2 Official (@u2) Mar 3, 2016 kl. 7:05 PST

Källor: Instagram (U2) samt TODAYfm.com