Vi följer upp ett U2-bokprojektet

3 Jan
2016
U2 I Will Follow Project (Logo by Claire Talgorn)

U2 I Will Follow Project (logotyp: Claire Talgorn)

För ett år sedan skrev vi en nyhet om Claire Talgorn, en fransk journalist som hade en dröm om att få publicera en bok om U2-fans, se Följ med på bokprojekt!. Hon vände sig bl.a. till u2.se för att få hjälp med att hitta fans som var beredda att dela med sig av sina historier.

Nu har boken tagit form. Från ett svenskt perspektiv är det naturligtvis kul att se att vi har svensk representation i form av Henrik från Kristianstad, en fan som har om inte den största så i alla fall en av Sveriges största U2-samlingar (läs denna nyhet från 2013).

Om man vill försäkra sig om ett exemplar av boken kan man surfa in på ”I will follow, U2 by its fans”, the book på crowdfunding-sajten Ulule och välja att bidra med minst 231 kr innan insamlingskampanjen är över (kampanjen pågår i nitton dagar till enligt projektets hemsida). För 47 kr eller mer får man som tack sitt namn tryckt i boken tillsammans med namn på alla andra som bidragit.

Vi puffar för boken dels p.g.a. att vi tidigare har skrivit om projektet och utlovade en uppföljning, dels för att vi tror att det blir en intressant bok för oss U2-fans att läsa. Vi återkommer senare i år med en recension.