24 december

24 Dec
2015

Så var det dags att presentera den sista av de tre uppgifterna i den avslutande adventskalendertävlingen. All information om hur ni deltar i tävlingen hittar ni här, hoppas vi i alla fall. Om inte, tveka inte att kontakta oss. Mejladressen hittar ni längre ner.

Så till uppgiften …

Julen är (uppenbarligen) här

Vår tomtenisse tänker inte upprepa förra årets fadäs. Denna gång har han full koll på vad det innebär att olika länder ligger i olika tidszoner. Inte ens vintertid ska ställa till det. Än är det alltså gott om tid. Bara att luta sig tillbaka och invänta juldagsmorgonen.

Vänta litet … Tomtenissen har en gnagande känsla av att något är fel, trots allt. Han letar febrilt i sitt minne … Juldagsmorgonen? Man delar ju ut julklappar på julafton i Sverige, inte på juldagen!

Nåväl, än finns det litet tid att spela med. Problemet är bara att inga butiker är öppna så här dags på dygnet och julpapperet har tagit slut. De sista julklapparna är inte inslagna och så kan man ju inte ha det.

Då ringer det en klocka. ”Actually I collect wrapping paper. I do. I have a wrapping paper collection. Not very many people know that.” (Svensk översättning: ”Jag samlar faktiskt på omslagspapper. Jag har en omslagspappersamling. Inte många känner till det.”) Tomtenissen styr kosan till enda stället han med säkerhet kommer hitta något att slå in paket med så här dags på dygnet.

Väl hemma hos samlaren, tillika bassist i U2, går det bra att tigga till sig omslagspapper. ”Det är ju ändå jul”, som Adam säger. Det finns dock inte så mycket julpapper i den annars stora samlingen men med tanke på att mottagarna av de sista oinslagna paketen är stora U2-fans, får tomtenissen syn på det perfekta papperet — till ändamålet till och med bättre än julpapper!

Så här ser nämligen omslagspapperet ut: ”En vinnande kombination

Er uppgift är att identifiera de fyra skivomslagen som har inspirerat den som designade detta omslagspappers mönster.

Om ni vill vara med och tävla om priserna har ni fram till söndag 27 december kl 10:00 på er att mejla era svar på tävlingens tre uppgifter, enligt formatet nedan. De tidigare två uppgifterna finns beskrivna i inläggen 22-23 december i bloggen och priserna presenterades i ”Vinn U2-turnéprylar”. Som vanligt vill ni att ni använder mejladressen fansite.u2.se+advent@gmail.com.

Svaren vill vi ha på följande format:

22 december
Namnet på albumet

23 december
Albumkonvolutet är uppdelat i sexton ”rutor”. Vi har numrerat dem från vänster till höger, uppifrån och ner. Se gärna denna referensbild som förklarar vilken ruta som har vilket nummer. Vi vill att ni redovisar fem siffror som anger i vilka fem rutor ni har hittat skillnaderna, men om ni vill komplettera med ytterligare information går det förstås bra.

24 december
Namnen på de fyra albumen

Vi ber er inkludera ert fullständiga namn även om vinnarna endast kommer presenteras med förnamn.

Mer om vår adventskalender hittar ni i våra tidigare artiklar: 1, 2, 3 … 24! Så fungerar vår adventskalender och A Sort Of Adventskalender. Om ni har frågor är ni givetvis välkommen att mejla oss på fansite.u2.se+advent@gmail.com.

Lycka till! Och från oss alla, till er alla, en riktigt God Jul!

(RED)aktionen