Rykten inför 2016: turné och album

21 Nov
2015
U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

U2, i+e Tour, Globen 17 september (foto: u2.se)

Under dagen idag har det uppkommit rykten och spekulationer om U2:s planer för nästa år.

Franska U2Achtung.com skriver på Twitter att de två kvarvarande spelningarna i Paris (efter terrordåden den 13/11) lär äga rum den 6 och 7 december. En officiell utannonsering om de nya datumen väntas efter helgen.

Den spanska morgontidningen El País har intervjuat fotografen Anton Corbijn, aktuell med ny film. I förbigående berättade holländaren att han åter har arbetat med U2 (se bild nedan) och att man planerar att släppa Songs of Experience i september 2016.

Tyska U2Tour.de indikerar att iNNOCENCE+eXPERIEnCE-turnén inte återupptas förrän just hösten 2016. Anledningen till detta spekuleras vara att man vill fokusera på att färdigställa det nya albumet.

Inför turnén nämnde Bono för New York Times att det skulle ta tid att bedöma hur återhämtningen går efter cykelolyckan som ägde rum för drygt ett år sedan: ”Läkare säger att nerver läker ungefär 1 mm per vecka, så om 13 månader borde jag veta om den [rörelseförmåga i vänster ring- och lillfinger, red. anm.] kommer tillbaka.” Andra fans resonerar därför att Bono kan behöva avlägga tid under inledningen av året för eventuell operation som helt ska återställa dennes rörelseförmåga .

Notera att ingenting har bekräftats eller dementerats från officiellt håll, vi återkommer när vi vet mer.

Old friends #U2ieTour

Ett foto publicerat av U2 Official (@u2) Sep 11, 2015 kl. 11:05 PDT

Källor: U2Achtung.com (Twitter), El País samt U2Tour.de.