Tolfte födelsedagen!

1 Sep
2015
u2.se - logotyp 2015

u2.se - den inofficiella sidan på svenska om u2, sedan 2003!

Medan vi alla räknar dagarna till U2:s Sverige-konserter så räknar vi i redaktionen idag även dagar, månader och år. Det var nämligen för precis tolv år sedan idag, 1 september 2003, som u2.se lanserades.

Denna månad kommer det att firas fler födelsedagar. Vi har i förtid firat Songs of Innocence som snart fyller ett år och den 25 september är det 39 år sedan U2 samlades i Larrys kök 1976. Dessutom är det 10-årsjubileum för en gammal publikfavorit. Läs vidare så får du höra mer om det sistnämnda!

Under våra tolv år har folk kommit och gått. Jag tog själv en time-out under en tid innan jag kom tillbaka relativt nyligen. Vårt senaste tillskott hittade vi efter en utlysning på sajten under vårvintern. I mars kunde vi presentera Matilda för er och vi har varit nöjda med det valet sedan dess!

Vi är inte längre kvar i vår storhetsperiod (2003-2010) då vi kunde rapportera saker och ting regelbundet. Vi tuffar alltjämt på för allt vad tyger håller. Numera ligger fokus istället på kärnan i vår webbplats: U2 och Sverige. Självklart hade det varit roligt med en mer livlig webbplats. Naturligtvis är det stor skillnad mot våra tidiga år.

Även om det har varit osynligt utåt sett, så håller redaktionen regelbundet möten för att prata om sidan. En av sakerna som vi har diskuterat flitigt är hur vi kunde liva upp sidan och göra den mer användbar både för oss och för er. Det var ju bara det där med att hinna med alla våra ambitioner också. Som en del i målsättningen att pigga upp u2.se lanserade vi nyligen en Facebook-grupp efter förslag från en läsare, som komplement till vår Facebooksida – och det gamla goda forumet som vi också håller på att se över.

Ni läsare är viktiga för oss: Det är bland er/oss som de ursprungliga redaktionsmedlemmarna i u2.se hittade mig och de andra i den nuvarande redaktionen tillsammans med Matilda. Det är till er vi vänder oss när vi får lotta ut biobiljetter eller hör om andra projekt där ni är efterfrågade.  Vi lyssnar på er och ser efter er bäst vi kan. Inför biljettsläppet till allmänheten i december sammanställdes en längre nyhet med frågor och svar och nu när spelningarna närmar sig försöker vi ta reda vad som gäller inför Sverigebesöket, en nyhet som vi ämnar hålla uppdaterad de kommande veckorna.

Nyligen inkom även ett förslag från en läsare om att vi kanske kunde blicka framåt mot Stockholm och berätta vad som väntar oss gällande konserterna i sig? Det var en trevlig idé och någonting som jag hoppas att vi kunde bjuda på om vi finner tid bland det andra som vi har på tur den närmaste tiden.

Ja, det har varit mycket spännande att planera inför U2:s återkomst till Sverige efter sex års uppehåll och 14 år sedan senaste besöket här i huvudstaden. Vissa av våra idéer har inte gått att förverkliga. Vissa externa erbjudanden och samarbeten har runnit ut i sanden medan andra förhoppningsvis kan presenteras inom kort. Att folk hör av sig till oss tyder ändå på att saker och inte är så illa ställt som det ibland kan kännas när vi inte hinner med. Vi är trots allt Sveriges största U2-sida!

Imorgon lanserar vi en upptakt till konserterna. Det är något som vi vill ska bli en snackis i U2-världen, och kanske bortom vår sfär. Det är ett projekt som vi har diskuterat intensivt och tänkt över noggrant det senaste halvåret eller så: Det uppskattade tifot ”Vifta Vitt” har uppnått sitt 10-årsjubileum och det vill vi sannerligen uppmärksamma – på ett lite annorlunda sätt.

Dessutom tänker vi försöka ordna med en live-chatt (dock ej direktrapport på plats) i samband med Europapremiären av iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén i italienska Turin på fredag kväll.

Jag hoppas att vi ses i chatten på fredag och i Stockholm om cirka två veckor!
”There is no them… only us”

Simon simon@u2.se
Stockholm, 2015-09-01