Rykte: Tio kvällar i Dublin?

8 Apr
2015
U2: iNNOCENCE + eXPERIEnce TOUR Promotionsvideo (LiveNation)

U2: iNNOCENCE + eXPERIEnce TOUR 2015 (Skärmdump: YouTube/LiveNation)

Våra internationella kollegor på U2 Brazil rapporterade igår ett rykte om de ännu icke utannonserade Dublinspelningarna på iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén.

I samband med att den officiella turnéplanen ursprungligen offentliggjordes i december skrevs det att U2 mot slutet av 2015 skulle återvända hem till Dublin.

Det uppgavs inte då hur många kvällar det skulle bli men man förkunnade att ”särskilda spelningar är planerade i Dublin mot slutet av nästa år (d.v.s. 2015 red. anm.) till förmån för U2-initierade Music Generation-projektet och ytterligare detaljer kommer när de har blivit färdigställda”.

Nu har det alltså kommit ut obekräftade uppgifter som säger att det kommer röra sig om hela tio kvällar på hemmaplan!

I sin nyhetsartikel skriver U2 Brazil att bandet kommer att infinna sig på 3Arena i den irländska huvudstaden för sin rekordlånga residens som ska avsluta Europa-etappen av den kommande turnén.

Det har ännu inte ryktats eller utannonserats någonting om tänkbara förband men våra brasilianska vänner rapporterar att landsmännen i Kodaline är aktuella som uppvärmningsakt inför Dublin-spelningarna tillsammans med U2. Man poängterar dock att nyheten bör tas med en nypa salt medan de gräver vidare efter fler uppgifter och återkommer med uppdateringar så fort som möjligt.

Samtidigt har trovärdiga U2gigs.com börjat spekulera kring vilka datum dessa tio spelningar kommer att äga rum, för de som vill ha lite bättre koll. Först och främst konstateras att U2 inte spelat flertalet kvällar i samma stad på en turné sedan LoveTown besökte Sydney för cirka 25 år sedan. Dock kommerdetta rekord på åtta kvällar tangeras på New York Citys Madison Square Gardens och eventuellt överträffas av Dublin på 3Arena senare i år.

I korthet konstateras det att Dublin-residensen troligtvis kan inledas 21 november, och i sådana fall kommer de påföljande spelningarna äga rum mellan konserter av andra artister. Det senaste U2-spelningarna kan börja anser man är den 9 december och då utan att då behöva ta hänsyn till andra artister. Man påpekar dock att 3Arena kanske har bokat in evenemang på datum som inte är offentliga ännu.

Vi återkommer förstås när vi vet mer men som alltid säger vi på redaktionen: håll hårt i plånboken tills en bekräftad nyhet har presenterats av den officiella webbplatsen U2.com!

Källor: U2BR.com samt U2gigs.com