Välkommen, Matilda!

24 Mar
2015
The Joshua Tree-mugg

Fika med U2? (foto: u2.se)

För drygt en vecka sedan löpte tiden ut att söka sig en plats bland redaktionen här på u2.se. För första gången ville vi göra en öppen efterlysning av nya eldsjälar direkt på hemsidan. Dessutom är det första gången sedan 2009 som vi välkomnar en ny person för att arbeta med sidan, nämligen Matilda från Ulricehamn!

Redaktionen tyckte att hon stämde mycket väl in på den profil som vi efterfrågade förra månaden. Med det sagt så var vi nyfikna på att lära känna Matilda bättre och ställde ett par frågor till henne. Läs hela intervjun efter gapet.

u2.se: Grattis och välkommen! För de som inte känner dig ännu, vem är du?
Matilda: Tack! Jag heter Matilda Mattsson och har ganska nyss fyllt 20 år. Sedan ett och ett halvt år bor jag i Göteborg, där jag pluggar molekylärbiologi. Från början kommer jag dock från Ulricehamn (en liten stad i södra Västergötland). Som person är jag snäll, glad, för det mesta lugn och i början lite blyg. På fritiden brukar jag bland annat måla och rita, läsa böcker, lyssna på musik, se på film och tv- serier och vara med kompisar.

u2.se: Vad fick dig att söka en plats som redaktionsmedlem på u2.se?
MM: Jag har alltid älskat att skriva, och så länge jag kan minnas har jag tyckt om U2. Jag har älskat dem sedan jag var 11-12 år gammal. En kombination av att skriva och U2 är ju därför lite av en dröm. U2.se är även en sida jag har varit inne mycket på och kollat upp låttexter och andra roliga saker.

u2.se: Har du något särskilt minne att dela med dig av, då du fastnade för U2 och deras musik?
MM: Som jag sade tidigare har jag så länge jag kan minnas tyckt om U2. Min mamma är ett entusiastiskt fan, som har följt dem sedan hon var 14. Därför har U2 alltid varit en del av mitt liv. Jag kommer dock ihåg när jag faktiskt började älska dem. Min mamma tog med mig och såg U2:3D när jag tolv (tror jag). Efter att ha sett den visste jag att jag var tvungen att se dem på riktigt.

u2.se: U2 kommer att ha ledig tid under sitt Sverigebesök senare i år. De kanske vill ta en fika med ett fan: Vem bjuder du, och varför?
MM: Den här frågan var riktigt klurig. Helst hade jag velat träffa alla så klart. Efter att ha tänkt på det länge kom jag fram till att det skulle nog få bli Bono.
Om jag träffade Larry känns det som att vi inte skulle prata så mycket och det skulle bli väldigt mycket skum tystnad. Jag vet inte om det stämmer, men han känns lite tyst och blyg av sig, och det är jag med så det skulle nog inte gå så bra. Samma sak med The Edge, han känns också lite tyst och tillbakadragen. Adam hade nog gått, han känns som en väldigt skön och artig man.

Bono är nog den som hade haft mest att säga dock, och det känns som att han skulle kunna berätta roliga anekdoter och diskutera även djupare frågor. En fika med Bono skulle nog bli en väldigt underhållande och intressant fika. Bono får det bli!

u2.se: Till sist, hur många spelningar kommer du att se på iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén?
MM: Jag har biljetter till en av spelningarna i Stockholm, det hade varit kul att se dem fler gånger, men jag hade tur som fick biljetter till en av konserterna. En liten dröm hade dock varit att få se dem i Dublin.

Vi vill återigen säga varmt välkommen till Matilda och ser fram emot att jobba med henne i vår nya kvartett under vad som ser ut att bli ett intensivt U2-år!