Officiellt: Dubbelt upp i Stockholm 2015 [UPPDATERAD]

3 Dec
2014
U2 promobild, I+E Tour (foto: u2.com)

U2 promobild, I+E Tour (foto: u2.com)

Nu är det officiellt! De två första etapperna av U2:s nästa världsturné har utannonserats under dagen och till och med nästa höst kommer man besöka Nordamerika samt Europa.

Den nya  iNNNOCENCE + eXPERIENCE-turnén drar igång i kanadensiska Vancouver i mitten av maj. Trots att Bonos hälsa inte är på topp just nu så räknar man uppenbarligen med att han ska hinna bli fullt återställd för att kunna genomföra repetitioner innan dess så vi bör nog inte oroa oss alltför mycket om de två svenska datum som är schemalagda.

Det stämmer, den irländska kvartetten kommer tillbaka till Sverige efter det senaste besöket under den inledande etappen av 360-turnén. Eftersom bandet denna gång kommer göra arenaspelningar har man dock valt att återvända till Stockholm och Ericsson Globe Arena. Dessa äger rum onsdagen den 16 respektive torsdagen den 17 september 2015.

UPPDATERAD med information från Ericsson Globe och Live Nation angående biljetter.

Det förefaller dessutom bli den enda spelningen i Norden så biljett-trycket lär i vanlig ordning vara högt. Noterbart är att det en veckolång lucka efter Stockholm-spelningarna så möjligtvis kan det fyllas på för våra grannländer – eller extraspelningar på hemmaplan?

På tal om biljetter. Dessa släpps först till betalande medlemmar av den officiella fanklubben på u2.com med start imorgon den 4 december kl 10 till och med den 6 december kl 12.00 (OBS! Lokal tid för respektive destination). Efter detta släpps kvarvarande biljetter till allmänheten den 8 december. Biljetter kommer antingen finnas som onumrerad ståplats (s.k ”General Admission”) på golvet och reserverad sittplats på läktarna.

Våra kollegor på u2gigs.com fyller på med ytterligare detaljer som inte ingår i den officiella informationen så ta detta med en nypa salt. Fanklubbens medlemmar sedan tidigare kommer hamna i ”Experience”-gruppen och får tillgång till biljetter imorgon. Nya medlemmar hamnar i ”Innocence”-gruppen och träder in i förköpet dagen därpå. Under denna exklusiva period begränsas man till två biljetter per person. Från och med måndagen då allmänheten kan införskaffa biljetter blir begränsningen fyra biljetter per person. (Tack Stybbe för rättelsen!)

Amerikanska ståplatsbiljetter sägs kosta $65 vilket motsvarar drygt 500 kr. De bättre sittplatserna kommer gå för $250-275  (ca 1900-20o0kr) och går hela vägen ner till $30 (225 kr). Det kommer även att erbjudas paketpriser för de som införskaffar sittplatbiljetter. Ny information från svenska återförsäljare i uppdateringen nedan.

Vad får man då för detta? Bono är hemlighetsfull men säger i enlighet med tidigare kommentarer från bandet att ”Vi kommer försöka eftersträva helt olika stämmning mellan de två kvällarna och leka med idéer på temat oskuldsfullhet och erfarenhet. Vi kommer avslöja mer allt eftersom!”. Detta verkar således vara anledningen till varför man bokat städerna i par.

Dock bör noteras att den officiella pressreleasen säger att Dublin 2015 kommer bli speciellt. Observera att dessa spelningar ännu inte finns med på den utannonserade turnéplanen. På u2.com säger man dock att Dublin-konserterna kommer att vara till förmån för Music Generation, ett projekt U2 står bakom som ämnar underlätta tillgången till musikundervisning på Irland.

Hela den bekräftade turnéplanen som den ser ut just nu går att finna på den officiella webbplatsen U2.com.

Källor: U2.comu2gigs.com samt musicgeneration.ie

UPPDATERING Den officiella hemsidan för Ericsson Globe anger att biljettåterförsäljningen för allmänheten enligt ovan inleds på måndag den 8 december kl 09.00. Biljettpriserna ligger enligt hemsidan mellan 285 och 1525 kr. Denna tidpunkt står även på konsertarrangören Live Nations svenska hemsida som däremot hävdar att priset ligger mellan 260 – 1465 kr. Återstår att se vilket det korrekta slutpriset blir.

Information från Globen om IE biljetter

Information från Globen om IE biljetter