Överlevnadsinstinkt

19 Nov
2014
Foto: Paolo Pellegrin / U2.com

Foto: Paolo Pellegrin / U2.com

Den som har hängt med i nyhetsflödet den senaste tiden känner till att Bono har varit involverad i ett par seriösa incidenter. U2.se rapporterade om bägge i den föregående nyheten. Den senare av de två olyckorna ägde rum i New York Citys jättelika grönområde, Central Park.

Bono sades först ha brutit armen efter cykelincidenten vilket fick U2 att ställa in sin medverkan i amerikansk TV denna vecka till stöd för Songs of Innocence. För tidskriften Rolling Stone Magazine berättar nu läkaren som behandlade honom mer om händelseförloppet och det verkar ha varit en rejäl smäll!

Redaktionen på u2.se har en tradition av att inte delge personliga detaljer kring bandets medlemmar. Därför är det tillräckligt att konstatera att cykelolyckan varit allvarligare än vad som först rapporterades och vi hänvisar till orginalartikeln om man vill veta mer. Olyckan skedde då Bono försökt väja undan en annan cyklist och han fördes sedan till sjukhus för utförliga undersökningar: ”Han kommer att behöva intensivträning och tilltagande behandling, emellertid är en full återhämtning att vänta” konstaterar läkaren i ett uttalande till tidskriften.

På mikrobloggen Twitter kommenterar Bonos skolkamrat och numera journalisten Neil McCormick det hela så här:

Redaktionen önskar fortsatt lycka till med rehabiliteringen och ser fram emot att få se U2 spela musik tillsammans igen tids nog. Tills dess, vill vi uppmana vår favoritsångare att kämpa på med dessa bekanta ord i åtanke: ”I have a will for survival, so you can hurt me then hurt me some more”.

Källa: Rolling Stone Magazine samt Twitter (@neil_mccormick)