U2.se söker nya rekryter

10 Feb
2015

U2.se startades 2003 med ambitionen att bli en samlingsplats för U2-fans i Sverige. Efter behov har vi välkomnat nya bekantskaper till redaktionen för att klara av att leva upp till den målsättningen. Nu är det dags igen. Den nuvarande redaktionen består av tre personer och efterlyser eldsjälar som vill vara med och göra U2.se till den hemsida vi tycker U2-Sverige behöver.

U2.se ska fortsätta vara en fansajt som skapar unikt innehåll med svenskt perspektiv blandat med aktuella nyheter och insikter från våra internationella kollegor. Redaktionen söker dels skribenter som vill hjälpa till med att uppdatera hemsidan med textinnehåll, dels personer som kan hjälpa till med underhållet av själva hemsidan.

Vi vill förtydliga att allt arbete görs ideellt och man bidrar med så mycket man har tid och lust till. U2.se har alltid haft en viss karaktär på det material vi publicerar och vi hoppas hitta personer som vill hjälpa oss fortsätta i samma anda.

Nyhetsredaktörer och skribenter

Här på U2.se vill vi hålla högt i tak och välkomnar gärna egna initiativ som kan diskuteras mellan redaktionens medlemmar och även se till att idéförslag inte krockar med någon annans idé. Därför ser vi gärna att de sökande är öppna för konstruktiv kritik. Även om vi alla gillar U2, vill vi försöka upprätthålla ett sansat, dvs relativt objektivt, förhållningssätt till bandet och deras aktiviteter.

I första hand har vi krav på att du behärskar svenska språket samt engelska. Har du dessutom kunskaper i ytterligare språk är det meriterande då intressanta nyheter även kommer från internationella kollegor i övriga Norden, Europa och Sydamerika. Dessutom uppskattar vi om du har vana av att arbeta med bloggplattformen WordPress. Självklart vore det kul om du är bekant med U2.se sedan tidigare men om du precis har upptäckt oss så kan din passion räcka långt.

Skriv ett brev (max en A4) där du sammanfattar vem du är, vad vi kan förvänta oss av dig som redaktionsmedlem och skicka även ett kort arbetsprov på något du har skrivit (blogginlägg, artikel, ett utdrag från en uppsats eller liknande) som inte överstiger två A4-ark.

Assistent till webbmaster

U2.se har intentionen att drastiskt förnya sidans tekniska lösning även om vi sannolikt kommer att fortsätta använda oss av WordPress som plattform. Vill du hälpa webbmaster med att klura ut det IT-tekniska kring plattformen och migrering av material så är du varmt välkommen att höra av dig. För den här rollen behöver du inte ha ett särskilt U2-intresse då du i praktiken kommer hjälpa till med tekniken, men det vore förstås kul om du delade musiksmak med övriga redaktionen.

Skicka din ansökan till info@u2.se innan 15 mars 2015 och specificera vilken roll du söker så hör vi av oss till dig inom ca två veckor.