Dallas Schoo uttalar sig om det kommande albumet

18 Jun
2014

Dallas på Ullevi under 360-turnén

Efter att i månader kunnat konstatera ”intet nytt på albumfronten”, har vi tack vare U2Valencia.com och en vaken svensk twittrare i alla fall en liten aptitretare åt alla U2-hungriga. Det rör sig om en inspelad pratstund med Edges gitarrtekniker Dallas Schoo i London, vilken sändes tidigare idag på ”Vertigo Radio”.

Dallas verkar väldigt nöjd med U2:s material. Han hänvisar till kommande plattan som ”den bästa”. När de spanska intervjuarna påpekar att det faktiskt är brukligt att säga så om nya plattor (och underförstått att Dallas utsaga därför inte betyder särskilt mycket), står Dallas på sig. Han förtydligar att den innehåller många hits och mycket gitarr från The Edge.

När Dallas säger att han måste gå, avrundas den korta pratstunden med att spanjorerna dristar sig till ett ”Vi ses i Spanien om ett år!”, varpå Dallas svarar ”Vi ses i Spanien!”. Därmed varken bekräftar han eller dementerar att U2 planerar att turnera i Europa sommaren 2015. Men uppenbarligen har U2 i alla fall inte lagt albumplanerna på is. Om det nu var någon som trodde det.

Tack till Simon som snappade upp denna nyhet från ”Vertigo Radio” och postade på Twitter!

Källor: Twitter, Calypte on SoundCloud, U2Valencia.com