And the Golden Globe goes to…

16 Jan
2014

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Ordinary Love! U2 lyckades alltså kamma hem en Golden Globe för ”Best Original Song” med sin låt skriven till filmen Mandela: Long Walk To Freedom under natten mot måndag. Det är andra gången bandet vinner en Golden Globe i den här kategorin. 2002 vann man nämligen också och den gången var det med låten The Hand That Built America skriven för filmen Gangs Of New York. Under tacktalet passade man på att tala om det långa förhållande U2 haft till Mandela och hur låten tagit dem ”35 år att skriva” för att citera The Edge. Adam Clayton passade även på att välkomna bandets nya manager, Guy Oseary, in i U2-familjen.

Som vi tidigare rapporterat har U2 ny musik i pipelinen. Låten som fått namnet Invisible är det vi ivrigt väntar på och under natten mot torsdag skickade den officiella fansidan U2.com ut ett mail där man bland annat gav en vink om att man under de närmasta dagarna kommer att få veta mer om låten och när den kommer vara tillgänglig för oss fans. Så håll utkik här, på vår Facebook-sida samt på vår Twitter så ska vi försöka uppdatera er så fort något dyker upp!

Källor: @U2, U2.com samt The Hollywood Reporter