Finns allt hos U2be?

3 Sep
2009

Vad många klipp det finns på YouTube från den pågående turnén! Många är helt klart sevärda men de är ju så… många. Det verkar som om varje låt från varje konsert har minst ett klipp på YouTube. Hm.

Tänk om det är så — att varje framförande av varje låt finns på YouTube? Eller åtminstone nästan alla. Inspirerad av den nya den nya tabellen över vilka låtar som hittills spelats under första delen av 360°-turnén erbjöd jag mig att ta reda på det och i så fall berika tabellen med länkar.

Vad roligt det har varit att dammsuga YouTube! Ett tag trodde jag dock att jag skulle gå bet. Det var ett (!) ynka framträdande som saknades, men till slut dök det upp. Puh!

På varje konsertsida finns en länk till en spellista på YouTube för just den konserten. Jag har alltså gjort en spellista per konsert, med låtarna i rätt ordning för att ge den rätta känslan. Som extra service kan man på många sidor nå de enskilda klippen från själva låtlistan också, men det är inte riktigt klart än.

Som grädde på moset kan man ägna sig åt jämförande studier här på u2.se. Jag har nämligen gjort spellistor för varje låt också, så att man kan följa låtarnas utveckling sedan premiären. Hur kul som helst! Man når dessa spellistor från tabellen och jag tänker göra reklam för dem i forumet som ni kommer att lägga märke till snart.

Mycket nöje! Och, jo, jag har ett liv. Jag har faktiskt två. Typ.

Lena Forsgren